Consiliul Superior al Magistraturii cere Ministerului Justiției să majoreze salariile judecătorilor

de I.H.     HotNews.ro
Joi, 8 aprilie 2021, 19:43 Actualitate | Esenţial


Sediul CSM
Foto: Agerpres
Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Bogdan Mateescu, cere Ministerului Justiției majorarea salariilor cu 25% pentru toți judecătorii de la curțile de apel, tribunale și judecătorii, ale căror indemnizații sunt mai mici față de cele ale magistraților de la instanța supremă, CSM sau Inspecția Judiciară.

În 2017, indemnizația de încadrare brută pentru un judecător era de aproximativ 12.000 de lei pe lună. Este vorba despre salariul pentru un judecător de la judecătorie, cu o vechime de până în 3 ani. Un judecător cu grad de tribunal, cu o vechime între 5 și 10 ani, are o indemnizație în jurul valorii de 19.850, în timp ce un judecător de la curtea de apel cu o vechime între 6-10 ani are în jur de 20.800 de lei.

Într-o adresă transmisă ministrului Justiției, Stelian Ion, și obținută de HotNews.ro, președintele CSM, Bogdan Mateescu, îi cere acestuia să analizeze "oportunitatea emiterii unor ordine de salarizare potrivit cărora indemnizațiile personalului din instantele judecatorești să fie calculate în raport de valoarea de referință sectorială în sumă de 605,22 lei, în vederea asigurării unui nivel de salarizare unitar" pentru toți judecătorii.

Acum, salariile judecătorilor din curți de apel, tribunale și judecătorii sunt calculate la o valoare de referință sectorială de 484,18 lei.

Principalul argument adus de președintele CSM este că la acest moment cei din CSM, din Inspecția Judiciară și judecătorii ICCJ au salariile calculate, prin decizii ale acestor instituții, la valoarea de referință sectorială de 605,22 lei.

Astfel, printr-o dispoziție emisă în 2 aprilie 2021 de către secretarul general al Consiliului Superior al Magistraturii s-a stabilit:
 • "Art I - Începand cu data de 01.08.2016, membrii Consiliului Superior al Magistraturii, personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor și procurorilor din cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorii și procurorii detașati în cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii, directorii și directorii adjuncti ai lnstitutului National al Magistraturii și Scolii Nationale de Grefieri, precum și specialiștii în domeniul informatic din cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii, vor fi salarizati prin acordarea valorii de referinta sectorială în sumă de 605,225 lei.
 • Art. II - Începand cu data de 01.01.2018 drepturile salariale vor fi stabilite potrivit art. I din prezenta dispozitie in masura in care nu devin incidente prevederile art. 12 din Anexa V la Legea nr. 153/2017, respectiv ale art. 38 alin. (6) din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile \uDBC0\uDC13i completarile ulterioare.
 • Art III - Drepturile salariale ale membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, ale personalului de specialitate juridică asimilat judecatorilor și procurorilor din cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii, ale judecatorilor și procurorilor detașați în cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii, ale directorilor și directorilor adjuncti ai lnstitutului National al Magistraturii și Scolii Nationale de Grefieri, precum și ale specialiștilor în domeniul informatic din cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii, calculate potrivit art. I și II din prezenta dispozitie vor fi stabilite prin dispozitii ale secretarului general al Consiliului Superior al Magistraturii.
 • IV - Plata diferențelor salariale rezultate din aplicarea prezentei dispoziții se efectueaza dupa asigurarea fondurilor necesare in bugetul Consiliului Superior al Magistraturii, cu respectarea termenului de prescriptie.
 • V - În cazul personalului mentionat la art. I caruia i-a fost recunoscuta valoarea de referintă sectorială în suma de 605,225 lei prin hotarare judecătoreasca, recalcularea și plata diferentelor salariale rezultate din aplicarea prezentei dispozitii se vor face in conformitate cu dispozitivul hotararii judecatorești.
 • VI - În cazul personalului mentionat la art. I căruia valoarea de referinta sectoriala in suma de 605,225 lei ii este recunoscuta pe cale administrativa, recalcularea și plata diferentelor salariale rezultate din aplicarea prezentei dispozitii se var face cu respectarea termenului de prescriptie de 3 ani, calculat in raport de data emiterii prezentei dispozitii".
CSM argumentează că la baza acestei decizii au stat "practica instanțelor de judecată care, în ultimii ani, au acordat o valoare de referință de 605,225 lei, "cuantum ce cuprinde valoarea de referință sectorială de 484,18 lei, la care se adaugă majorarea de 25% prevăzută de articolul III din OUG 20 din 2016”, precum și faptul că indemnizațiile de la instanța supremă și Inspecția Judiciară sunt calculate tot la valoarea de referință de 605,225 lei.

În ultimii ani, judecătorii au deschis mai multe procese și au cerut să li se majoreze valoarea de referință sectorială de la 484 la 605 lei, iar majoritatea proceselor au fost câștigate de magistrați, potrivit Radio Europa Liberă. De exemplu, în 19 mai 2020, Tribunalul București a decis, într-un singur termen de judecată, ca 8 judecători de la Constanța să aibă salariile calculate la o valoare de referință de 605 de lei, precizează sursa citată.

În judecătoriile, tribunalele și curțile de apel din România lucrează aproximativ 4.400 de judecători, potrivit datelor oficiale valabile la 1 martie. Cifrele nu includ și magistrații de la ICCJ.

Situația posturilor în instanțele din România:
Curți de apel:
 • posturi în schemă: 917
 • posturi ocupate: 843
 • posturi vacante: 74
Tribunale:
 • posturi în schemă: 1.692
 • posturi ocupate: 1.433
 • posturi vacante: 259
Judecătorii:
 • posturi în schemă: 2.316
 • posturi ocupate: 2.103
 • posturi vacante: 213
Conform unei analize Riseproject, la nivelul anului 2018, România își plătea judecătorii cu cele mai mari salarii din Uniunea Europeană, raportul veniturilor fiind de 8,1 ori mai mare decât salariul mediu din țară. Astfel, de exemplu, un judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție câștiga de 8,1 ori mai mult decât salariul mediu din România. În același an, un judecător neamț, de la instanța germană corespondentă, câștiga de doar 1,6 ori mai mult decât salariul mediu din țara sa.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

17727 vizualizari

 • +91 (91 voturi)    
  Tupeu... (Joi, 8 aprilie 2021, 19:47)

  Andreas1256 [utilizator]

  ...cat cuprinde.
  • +40 (40 voturi)    
   Nesimțirea (Joi, 8 aprilie 2021, 21:09)

   gebica [utilizator] i-a raspuns lui Andreas1256

   Ridicată pe culmi inimaginabile. Lăcomia acestei caste corupte o depășeșete chiar pe a politicienilor și popilor. Pînă nu vine cineva să taie în carne vie nu se mai poate vorbi de justiție în România, ci doar de o adunătură de mafioți preocupați exclusiv de propriile privilegii.
  • +16 (16 voturi)    
   Le dai mai multi bani sa-i potolesti! (Vineri, 9 aprilie 2021, 8:04)

   Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui Andreas1256

   E ca si cum ai incerca sa stingi un foc aruncand benzina peste el.
   Au putere imensa magistratii, dat fiind ca dosarele majoritatii politicienilor ajung pana la urma pe masa lor.
   Solutia politicienilor a fost si va fi sa le dea tot mai multi bani, ca nu dau din buzunarul lor!
   Asta e, oamenii de rand sunt din ce in ce mai saraci, iar ei, casta privilegiatilor sunt din ce in ce mai bogati.
   Vacante prelungite (vara tribunalele intra in vacanta ca si parlamentul...), petrecute in locuri exotice la hoteluri de lux, costa o groaza de bani (ce stie mujicul cat de scump este!) si deci e nevoie de tot mai multi bani.
   De ce nu se face la stat o grila de salariu, raportata la salariul mediu pe economie?
   Un judecator incepator sa aiba, sa zicem 1,5 ori salariul mediu si sa ajunga apoi la maximul 3 ori salariul mediu.
   Creste salariul mediu pe economie, creste imediat si salariul judecatorului.
   N-ar fi mai corect asa?
   Nu cred ca dpdv al politicianului ar fi, ca atunci judecatorul nu ar mai fi motivat sa-l trateze cu manusi cand ar dosarul lui pe masa.
  • +10 (10 voturi)    
   trupa (Vineri, 9 aprilie 2021, 8:51)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Andreas1256

   pesedaca nu stie altceva.
   Si, ce-o sa faca? Greva? La ce salarii si pensii nesimtite au, ar trebui sa aiba si o lipsa acuta de creier, pt. asa ceva.
 • +79 (79 voturi)    
  Hi, hi, hi, astia au tupeu tata ! (Joi, 8 aprilie 2021, 19:49)

  Idealistu [utilizator]

  Pe nemernicii astia pana nu-i dai afara din magistratura, nu se rezolva nimic ! Sunt o haita de lupi, in foame dupa bani si nimic nu conteaza. Ca suntem in criza, ca ei nu-si fac datoria, ca au salarii cat casa, iar de pensii speciale nu mai vorbesc. Pentru ei tot ce conteaza sunt banii, ca doar de aia au intrat in magistratura.
  • +8 (8 voturi)    
   Nemernici,intradevar! (Vineri, 9 aprilie 2021, 9:10)

   Maia1 [utilizator] i-a raspuns lui Idealistu

   Absolut de acord!
 • +63 (63 voturi)    
  si un cal cu pene (Joi, 8 aprilie 2021, 19:57)

  Bokila [utilizator]

  nu vor?
  • +20 (20 voturi)    
   Nu stiu de cal cu pene (Joi, 8 aprilie 2021, 21:42)

   transalpinarum [utilizator] i-a raspuns lui Bokila

   Dar rahat cu apa rece le poate trimite Erdogan!
 • +74 (74 voturi)    
  oh... (Joi, 8 aprilie 2021, 19:57)

  bgd [utilizator]

  Saracii, mor de foame, abia gasesc de munca, se imprumuta de pe la prieteni sa-si plateasca ratele la apartament, cred si eu ca au nevoie de mai mult.

  Cata nesimtire, tara asta are nevoie de un factory reset.
 • +66 (66 voturi)    
  Sa va fie rusine (Joi, 8 aprilie 2021, 20:03)

  Eucamine [utilizator]

  Uitati-va si voi la restul cetatenilor care traiesc cu niste venituri ( de rahat) fata de ale voastre iar voi, cu o nesimtire , fara margini, mai vreti bani. Cu ce sunteti voi superiori, atat de mult, fata de un profesor, fata de un militar care isi incepe cariera in liceul militrar, la o varsta frageda? Vaz ca in Romania nesimtirea nu are limite.
 • +67 (69 voturi)    
  Dosare: revolutia, mineriade, colectiv, 10 august, (Joi, 8 aprilie 2021, 20:17)

  ty [utilizator]

  Dosare: revolutia, mineriade, colectiv, 10 august, etc.
  Ce fapte marete au facut astia de le trebuie salarii mai mari?
  Din 2007 taram dup noi MCV-ul si nici nu le pasa. MCV este un subiect care nu exista pentru ei.
 • +63 (63 voturi)    
  Ajustate... prin diminuare (Joi, 8 aprilie 2021, 20:34)

  Geo22 [utilizator]

  Mai degrabă ar fi cazul de o diminuare acolo unde sunt diferențe prea mari.

  Nu e cazul să fie mărite.

  Veniturile bugetofagilor din justiție sunt oricum disproporționat de mari în raport cu celelalte categorii sociale.

  Dacă luăm în calcul și performanțele justiției cel mai cinstit ar fi să fie diminuate.
  Dar ..... asta e, tupeul e maxim la unii!
 • +23 (25 voturi)    
  Zic (Joi, 8 aprilie 2021, 20:41)

  pleosc [utilizator]

  Ca ar trebui platiti cu minimul pe economie plus o suma pe dosar solutionat (cu motivare cu tot).
 • +26 (26 voturi)    
  aha (Joi, 8 aprilie 2021, 20:51)

  codyrocco [utilizator]

  si pensiile speciale! nu uitati de alea, macar 25%, acolo!
  • +16 (20 voturi)    
   Ehei nu stii............ (Joi, 8 aprilie 2021, 23:43)

   Dinu-I [utilizator] i-a raspuns lui codyrocco

   N-avea grija de pensiile speciale. Prin lege atunci cand salariul unui judecator/special se mareste automat se mareste si pensia specialului ca si cum acesta ar fi in viata active si nu pensionar ! Nu trebuie sa le spuna prim ministrul ca nu sunt bani si atunci cand economia va merge mai bine se vor mari si pensiile din contributivitate.
   Cata ipocrizie: unora li se acorda pensii speciale (fara nici o contributie) si se mareste automat iar la cei care contribuie (de fapt li s-a luat automat din salariu) si nu li se mareste decat atunci caind vrea muschiul lui cartu, iohanis, sau a altor politruci care au pensii speciale.
   "Democratie originala" vorba unui personaj celebru.
 • +23 (25 voturi)    
  O diversiune,cerem mai mult (Joi, 8 aprilie 2021, 21:05)

  floriniulian [utilizator]

  Si prostii vor fi ''fericiti'' sa le lase salariile aberante si pensiile halucinante care nu exista niciunde in lume...care sunt un mega FURT al banilor PUBLICI.


  Aceasta cerere vine in contextul in care Justitia corupta si incompetenta care nu a livrat NIMIC acestui popor se afla in vizorul opiniei publice si sub o presiune justificata pentru a le fi taiate salariile aberant de mari si pensiile halucinante care nu exista niciunde in lumea asta.

  Aceasta caracatita formata din institutiile de''forta''care au distrus aceasta tara prin coruptie si incompetenta crasa trebuie reformata de la zero incepand cu taierea drastica a salariilor aberante si nejustificate si desfiintarea pensiilor speciale/serviciu.

  Asta e adevarata justitie pe care opinia publica o asteapta.
 • +16 (16 voturi)    
  absolut de acord,dar... (Joi, 8 aprilie 2021, 21:06)

  mike_the_hunter [utilizator]

  sa renunte la pensiile speciale rezultate din ultimul salariu avut! Sa ia pensie ca noi toti functie de contributie.

  Da avem nevoie de judecatori ,dar nu de profitori oe spinarea noastra!
 • +26 (26 voturi)    
  Curat tupeu (Joi, 8 aprilie 2021, 21:10)

  Grecul [utilizator]

  Sigur...25%...
  Ei nu stiu de 5%, 10%...etc...
  Ei stiu de 25%...te si miri de ce nu vor dublare, triplare...etc...

  Nesimtire cat cuprinde...
 • +24 (24 voturi)    
  Fiat iustitia et pereat mundus (Joi, 8 aprilie 2021, 21:28)

  Koczka [utilizator]

  Interesele de casta primează în față intereselor generale. Încă o dovada ca CSM-ul e un fel de sindicat mascat și nerușinat.
  Pai eu zic ca dacă nu le convine salariul sa EMIGREZE. Ca asa ni s-a spus și noua când scrasneam din dinți când primeam 'salaru' de mizerie din țara și ne-am hotărât sa ne găsim 'afara' un job mai bine plătit.
 • +18 (22 voturi)    
  Ăștia sunt tâmpiți?! (Joi, 8 aprilie 2021, 21:33)

  ploiesteanu [utilizator]

  Nu mai au limite nenorociții! Le-a dat PSD-ul nas!
 • +18 (18 voturi)    
  O raportare a veniturilor, (Joi, 8 aprilie 2021, 21:34)

  Vigilentanonstop [utilizator]

  pt un nivel de trai echitabil? Pentru toti catatenii acetei tari, ca deja prapastia econonmica intre jmecheri cu facultatea la SRL poate aduce repercusiuni pe termen lung dragi guvernanti!!!
 • +20 (20 voturi)    
  Pentru că...? (Joi, 8 aprilie 2021, 21:37)

  mr_mojo [utilizator]

  Și eu am același doleanțe; cine are prioritate?
 • +16 (22 voturi)    
  Pentru Astia Am iesit in Strada ? (Joi, 8 aprilie 2021, 21:37)

  un domn [utilizator]

  Care nu sunt capabili sa infunde coruptii ?
  • 0 (0 voturi)    
   Scrii ca s a te afli in treaba? (Vineri, 9 aprilie 2021, 21:37)

   Vigilentanonstop [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Se cunosc manipularile! M ai schimbatile da le dreac!!)))
 • +16 (16 voturi)    
  Foamete mare - dorim si noi vacante in Mali, Bali (Joi, 8 aprilie 2021, 21:38)

  cristian.l [utilizator]

  Cei de la privti se zbat sa tina in viata firmele si angajatii, se reduc salarii, somaj....
  La stat nu e pandemie frate ..... nu ne dati va bagam la mititca, ne dati negociem cand aveti un caz ....
  E mafie institutionala pe veniturile fraierului de cetatean roman.
 • +17 (17 voturi)    
  Asta sunt (Joi, 8 aprilie 2021, 21:40)

  gj [utilizator]

  Tupeu fara masura! Salariile lor sunt facute din impozitele platite de cei cu 1500-2000 lewi/luna salariu, sau eventual din inprumuturi facute de tara. Pe astia , nici Dumnezeu nu-i mai satura. Sa nu se uite ca si pensia medie a celor din justitie este mai mare de 19.000 lei /luna. Singura solutie este diminuarea masiva a salariilor si a pensiilor acestor vesnic nesatui. Ei stiu cat e salariul mediu pe economie? , dar pensia medie a pensinarilor pe contributivitate? Sau stiu si nu ii intereseaza decat burdihanul lor! Animale de prada, asta sunt.
 • -5 (13 voturi)    
  foarte bine! (Joi, 8 aprilie 2021, 21:48)

  cucuveauamov [utilizator]

  iar daca nu le cresc salariile, sa-i bage la puscarie
  • -5 (11 voturi)    
   Iar cine nu e de acord, la puscarie de asemenea! (Vineri, 9 aprilie 2021, 0:46)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Iar cine nu e de acord cu cresterea salariilor magistratilor, la puscarie de asemenea! Statul de drept tre' sa fie independent: independent de oameni, de populatie, de critici, de logica, de tara...
   Sigur ca da, in Romania exista Stat de Drept, aia care spun ca exista Stat Paralel sa fie arestati!
 • +17 (17 voturi)    
  Sa se majoreze (Joi, 8 aprilie 2021, 21:52)

  Casargoz [utilizator]

  Așa ar trebui sa fie majorate. Dar pentru fiecare zi întârziere pentru motivare 1000o de lei penalizare.
  Pentru fiecare decizie considerată ilegală de instanța superioară 20.000 de lei.
  Sau poate angajam mai mulți pe 10.000 de lei.ca sa fie termene rezonabile.
  Și vinovăția sa fie stabilită de i curte de jurați voluntari ca in dreptul Anglia saxon sau in interbelic.
  Un pensionar la 40 de ani care mai avea 25 de ani pana la pensie înghite de la buget cât vreo 10 amărâți care au muncit 40 de ani.
 • +27 (27 voturi)    
  niste nemernici (Joi, 8 aprilie 2021, 21:54)

  comentacu [utilizator]

  nimic mai mult
 • +14 (14 voturi)    
  ..si de ce??? (Joi, 8 aprilie 2021, 22:01)

  andantte [utilizator]

  ...au devenit brusc mai ...expeditivi mai corecti si mai profesionisti..mai putin aroganti si infatuati....???? ..parca n-as crede..!!!! Aceasta casta constituita pe interese obscure relatii si influenta in aceste momente de cumpana doreste salarii mai mari..Analizati un stat de plata ,un decont de deplasare ,asigurarile de sanatate sau beneficiile acordate in concediu...cat despre obligatii.mai piano...
 • +17 (17 voturi)    
  "Magistratura" e adevarata ciuma (Joi, 8 aprilie 2021, 22:16)

  VOX. [utilizator]

  "Datorita" careia toate nenorocirile din tara asta au fost posibile.
 • +19 (19 voturi)    
  CSM-ule, (Joi, 8 aprilie 2021, 22:19)

  Zero_Kelvin [utilizator]

  Tu vezi cum e scoring-ul la postarile de la stirea asta? Toate pe n din n cu plus in fata ! Citeste comentariile si iti faci o idee cam ce parere are lumea despre justitie. Cam naspa... Cred ca ati ajuns cu increderea sub militia anilor 90 !
 • +8 (8 voturi)    
  de la cat la cat? (Joi, 8 aprilie 2021, 22:19)

  Pacala se intoarce [utilizator]

  de la cat la cat sa mareasca?
 • +18 (18 voturi)    
  ... (Joi, 8 aprilie 2021, 22:26)

  mihai_mi [utilizator]

  Si inca o data constatam ca salariile speciale, pensiile speciale, beneficii peste beneficii NU garanteaza prevalarea oameniilor cinstiti, potriviti pentru aceasta meserie de judecator ci din contra, efectul constatat este ca au atras tot felul de oportunisti si slujitori ai te miri caror interese oculte sau chiar interese proprii jenante.
 • +13 (13 voturi)    
  Sporuri la toata lumea! (Joi, 8 aprilie 2021, 22:39)

  n.dumiritu [utilizator]

  Toata sefimea din justitie si-a dat, prin decizie CSM(!!!), "spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică" de 25% (pentru ca 605/484=1,25), si acum s-au prins ca suprasolicitarea neuropsihică e generala. Probabil au avut un moment de relaxare neuropsihica in care s-au uitat si la subalterni. Ce spor e ala care completeaza toate salariile dintr-un domeniu? De ce nu a fost prevazut la legea salarizarii ca avem domenii cu salariati in totalitate suprasolicitati neuropsihic si sa fi facut salariile in consecinta?
 • +9 (9 voturi)    
  Mai bine... (Joi, 8 aprilie 2021, 23:38)

  ac [utilizator]

  ... o comisie care sa verifice cu ce se ocupa astia, sa le impute tot ce se poate, fals sa nu, ce conteaza, dam motivarea dupa doi ani, si apoi ii dam afara pe toti si le taiem pensiile pentru care nu au contribuit.
 • +10 (10 voturi)    
  CSM (Joi, 8 aprilie 2021, 23:47)

  mflorian [utilizator]

  CSM este în CONFLICT DE INTERESE atunci cînd emite asemenea dispoziții în propriul interes, din banii altora. Ce dracu' nimeni nu sesizează Curtea Constituțională? Că doar ăia-s executiv, legislativ, sindicat, putere politică și putere galactică.
  • +6 (6 voturi)    
   Las-o mai moale cu CCR-ul! (Vineri, 9 aprilie 2021, 10:36)

   Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui mflorian

   Daca CSM-ul e dracul, CCR-ul e tac-su (tatal dracului).
   Parafrazandu-l pe nenea Iancu. "Curat constitutional/neconstitutional", dupa cum bate vantul!
 • +9 (9 voturi)    
  Tupeu mare (Vineri, 9 aprilie 2021, 0:41)

  Fanel01 [utilizator]

  Noi din horeca inchisi obligatoriu de 1an cu 0 ajutor si acolo se cere marire, buna asta.
 • +12 (12 voturi)    
  Salarii de "speciali" de 9 ori mai mari decat... (Vineri, 9 aprilie 2021, 1:06)

  Olyx [utilizator]

  un "muritor" de rand, pensie de 10 ori mai mari decat a unui pensionar "obisnuit", pensionare la 45 de ani fata de 65 pentru un roman "normal"...DACA ASTA NU E DISCRIMINARE, ATUNCI CE E ?!!...
 • +6 (6 voturi)    
  Si de asta trebuie sa ii platim mai mult ... (Vineri, 9 aprilie 2021, 1:44)

  Baboii [utilizator]

  https://www.riseproject.ro/4-milioane-plus-4-mii-de-euro-ramona-manescu-obtine-daune-morale-de-la-rise-pentru-prezentarea-defaimatoare-a-unor-fapte-pe-care-nu-le-contesta/
 • +12 (12 voturi)    
  Astept reactia publica a Guvernului Romaniei (Vineri, 9 aprilie 2021, 4:21)

  Dilematic [utilizator]

  fata de scrisoarea presedintelui CSM care bulverseaza, pe buna dreptate, opinia publica.

  Tema nu poate ramane fara replica celor in drept.
 • +11 (11 voturi)    
  Voi realizati (Vineri, 9 aprilie 2021, 7:24)

  Alexos [utilizator]

  ca banditii astia cu diploma isi judeca singuri procesele, cu nesimtire si tupeu! Sentintele lor nu au nicio valoare, este un flagrant conflict de interese. Statul roman trebuie sa opreasca banditismul institutionalizat...
 • +6 (6 voturi)    
  ZERO lei meritati (Vineri, 9 aprilie 2021, 8:27)

  rakleta [utilizator]

  Atat si nimic mai mult.
 • +8 (8 voturi)    
  Vor sa moara ingropati in bani.Nesimtire,banditism (Vineri, 9 aprilie 2021, 8:28)

  Entiu [utilizator]

  ...astia vor sa moara ingropati in bani..ca Hagi Tudose! Nesimtitii, stirnesc revolata!
 • +4 (4 voturi)    
  vorbeste lumea ... (Vineri, 9 aprilie 2021, 8:31)

  nu conteaza cine zice [utilizator]

  adica doar niste gusi transpirate, cu pretentii interminabile ... ce sa mai respecti pe-aici ...???
 • +6 (6 voturi)    
  Nesimtire impinsa la extrem! (Vineri, 9 aprilie 2021, 9:16)

  Maia1 [utilizator]

  Trebuie referendum national privind o noua structura a salarizarii si pensionarii! Sa se termine odata cu inechitatile astea: Cum apare acum situatia: unul este socotit OM si unul CAINE ! Nu d-lor! Toti suntem oameni si trebuie sa existe,ca si in toata Europa ctriterii clare de lalarizare si pensionare.Cel mai mare salariu sa fie al presedintelu tarii si criteriu de raportare pentru celelate salarii,care nu vor putea sa depaseasca pe cel al presedintelui.
 • +6 (6 voturi)    
  RUSINE (Vineri, 9 aprilie 2021, 9:27)

  kolonelu [utilizator]

  Nesimtirea si tupeul magistratilor care efectiv santajeaza societatea civila pentru avantaje si bani fara numar nu are limite, cineva va trebui sa puna piciorul in prag, sa le taie toate avantajele si salariile pentru ca este anormal ca cetatenii care contribuie sa aiba salarii de 20 de ori mai mici , si daca este nevoie sa-i dam pe toti afara, avem destui absolventi de drept, cu putina scoala putem pune pe picioare sistemul juridic, nesimtirea asta trebuie sa se opreasca, poate ca o mica alinare, va pot spune ca pamantul cand le intra in gura ii satura de bani, ala este momentul cand se satura de tot
 • +4 (6 voturi)    
  văd că toate comentariile ne sunt defavorabile... (Vineri, 9 aprilie 2021, 9:38)

  rana [utilizator]

  ... dar mi se rupe.... să fie plină tașca... restul e cancan
  câinii latră... ursul trece
  noi mai tragem câte un șeptic iar leafa se mărește...
  (un magistrat)
 • 0 (0 voturi)    
  premierul tocmai a anuntat ca vrea sa stie de ce a (Vineri, 9 aprilie 2021, 16:33)

  cristianfagadar [utilizator]

  ieri premierul Catui anunta ca vrea sa stie cum au crescut salariile si le va bloca cresterea .astazi sindicatul numit CSM vrea cresterea salariilor juzilor.Ce poate fi mai fake decat bugetari care sa caca unul in capul altuia?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by