7 aprilie 2009 a rămas o zi neagră în istoria Republicii MOldova. Acum 12 ani, tinerii și-au făcut curaj și au ieșit în stradă pentru a-și apăra dreptul la libertate și pentru a-și pune amprenta și decide viitorul în fața unui regim abuziv.

Protest de amploare la ChisinauFoto: Captura Privesc.eu

Miercuri, la Ambasada Republicii Moldova din București, Platforma Unionistă ”Acțiunea 2012”a fost afișat mesajul: ”Vinovații fără vină cer să se facă lumină!” pentru a arăta și evidenția că indiferent de promisiunile autorităților, din 2009 până acum anchetă privind abuzurile forțelor de ordine nu s-a mișcat mai deloc, iar cei care și-au bătut joc de sutele de tineri încă mai sunt liberi.

Participanții au aprins lumânări în memoria celor uciși în urma represiunilor brutale ale forțelor de intervenție și în cinstea celor torturați în secțiile de poliție.

Cei care au ieșit atunci în stradă își caută în continuare dreptatea, suntem în 2021 iar vinovații pentru acele crime îngrozitoare trăiesc în continuare în libertate, ori sunt la loc de cinste în funcții cheie.