Municipiul Brașov a fost acoperit, în noaptea de marți spre miercuri, de un strat de peste 20 de centimetri de zăpadă care a rămas pe carosabil pe multe străzi, îngreunând circulația. Primarul Allen Coliban a spus că firma Comprest va fi sancționată pentru că a trimis doar 20 de utilaje, în loc de 78.

Ninsoare in RomaniaFoto: Captura YouTube

”Este inadmisibil să suferim cu toții din cauza incompetenței celor de la firma de deszăpezire Comprest. I-am notificat din timp că astăzi va ninge și că trebuie să fie pregătiți să acționeze imediat cum e nevoie.

Nu și-au făcut treaba cum trebuie și nu au respectat contractul pe care îl avem. În loc să trimită încă de la 4 dimineața cele 78 de utilaje de deszăpezire, au trimis doar 20. Firma urmează să fie sancționată!”, a scris Coliban pe Facebook.

Viceprimarul Sebastian Rusu a spus, și el, că firma de deszăpezire nu și-a făcut treaba.

”Au fost artere impracticabile, pe drumul de Poiană unul dintre utilaje s-a defectat, situația nu este deloc una bună și aici este 100% vina prestatorului de servicii. La verificarea de la 7.30 erau doar douăzeci mașini care acționau cu lamă, acum (ora 11.00, n.n.) sunt 35 de utilaje care acționează.

Într-adevăr, este o vreme aparte pentru această perioadă, însă ieri, noi, Primăria, am trimis notificare către firma de deszăpezire, care astăzi de dimineață, începând cu ora 4.00, trebuia să intervină cu toate utilajele”, a afirmat acesta, potrivit Monitorul Expres.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a transmis, miercuri dimineață, că ninge abundent în toate zonele montane din estul și sud-estul Transilvaniei și că intervine cu aproximativ 60 de utilaje: ”Cu toate acestea se circulă extrem de dificil în toate trecătorile montane (DN1 Brașov - Predeal, DN73A Râșnov - Predeal, DN73 Bran - Fundata, DN11 Pasul Oituz etc.).”