Vaccinarea contra Covid-19 în cabinetele medicilor de familie a început în județul Timiș, anunță Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Timișul este județul cu cele mai multe locuri disponibile în platforma de programare, circa 12.500, toate cu AstraZeneca.

La medicFoto: Facebook

Imunizarea în cabinetele medicilor de familie din Timiș este un proiect pilot ce urmează să fie extins în toată țara la începutul lunii viitoare.

”De Ziua Mondială a Sănătății, 50 de medici de familie din județul Timiș au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienții înscriși pe liste. În cabinetele medicilor de familie se administrează vaccinul produs de AstraZeneca și sunt respectate toate măsurile de siguranță și criteriile de prioritizare”, informează CNCAV.

Vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică, planificarea administrării vaccinului fiind posibilă, în baza listei zilnice anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilități indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care își exprimă dorința în acest sens, potrivit sursei citate.

Peste 3.000 de medici de familie din cei 10.000 care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate - aproximativ 30% - vor participa la campania de vaccinare, adică vor vaccina în cabinetele lor, procentul fiind sub așteptări, a declarat marți Valeriu Gheorghiță.

În cabinetele medicilor de familie vor fi distribuite vaccinuri pentru care se poate asigura lanțul de frig - vaccinul AstraZeneca și Johnson&Johnson.