​Eurodeputata USR-PLUS Ramona Strugariu este nemulțumită de modul de repartizare a vaccinurilor antiCOVID, susținând că la Vaslui listele de așteptare „cu peste 2.000 de oameni pe ele sunt neclintite”.

Vaccinare varstniciFoto: Leco Viana / Zuma Press / Profimedia

„Aş aprecia foarte mult ca domnul colonel Gheorghiță să explice public care este, totuşi, algoritmul distribuției vaccinurilor în țară.Şi să ne spună dacă județul Vaslui nu este şi el un județ al acestei țări, cu oameni care merită acelaşi respect şi aceeaşi atenție.Există zero ironie în această solicitare. De fapt, am ajuns la capătul răbdării. Citesc că vom deschide, în curând, încă 144 de centre de vaccinare Pfizer. Perfect. Doar câteva întrebări:

Cum, în aceste condiții, listele de aşteptare din unele centre de la mine din județ, cu peste 2000 de oameni pe ele, sunt neclintite? Am monitorizat permanent situația. Au intrat în mai multe rânduri doze de vaccin în țară - cantități semnificative - între momentul înscrierii unor oameni pe aceste liste şi momentul prezent. Cifrele arată la fel. Unde au ajuns aceste doze şi cum au fost distribuite în regiuni? Oamenii de pe acele liste, înscrişi în centrele respective, nu sunt tot oameni? Unde deschidem centrele noi pe care le-ați anunțat? Câte situații similare cu cea de la Vaslui avem în țară?”, a scris Ramona Strugariu pe Facebook.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat că numărul de cabinete noi de imunizare cu Moderna creşte cu 12 începând de marţi, ajungând la 86, iar din 13 aprilie vor fi operaţionalizate încă 144 de cabinete noi unde se va administra vaccin Pfizer.