Decizia Guvernului de a prelungi vacanța de primăvară a elevilor a fost una greșită, neexplicată și neasumată, care creează mari probleme familiilor, a declarat la RFI primarul municipiului Miercurea Ciuc, Attila Korodi (UDMR).

Attila Korodi in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

El spune că vacanța prelungită de primăvară a supărat multă lume, iar astfel de măsuri creează haos.

  • ”Este o supărare mare din cauza acestei vacanțe foarte prelungite, care creează mari probleme familiilor. Acestea sunt elementele care aduc la finalul răbdării orice comunitate. Când faci decizii neexplicate sau neasumate.
  • Această vacanță de primăvară este o decizie neasumată de a închide școala. Se putea ca școala să se desfășoare cel puțin online sau unde se poate și fizic. Acestea sunt elementele care creează un haos și o respingere din partea oamenilor a regulilor”, a afirmat primarul din Miercurea Ciuc.

La remarca jurnalistului că prelungirea vacanței de primăvară este totuși o decizie asumată politic de coaliția din care face parte și UDMR, primarul din Miercurea Ciuc a răspuns: ”Corect, corect, dar este o decizie greșită, pentru că ar fi trebuit să existe, dacă este necesară, pentru marile municipii sau unde cazurile sunt foarte mari, atunci să spună OK, trecem pe varianta online, pentru a limita răspândirea coronavirusului, dar în comunitățile cu o incidență mai mică atunci să poată să funcționeze într-o situație hibrid”.

Copiii de grădiniță și elevii sunt în vacanță prelungită în perioada 2 aprilie - 4 mai. Fac excepție elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a. Ei vor avea un interval de școală online între 12-30 aprilie, apoi din nou vacanță până în 9 mai.