​Prefectul Capitalei, Alin Stoica, va propune în întâlnirea de miercuri cu ratailerii ca magazinele să adapteze numărul de coșuri în funcție de numărul maxim de clienți pe care i-ar putea primi astfel încât să fie respectate regulile de distanțare fizică.

Aglomeratie magazineFoto: Captura video

„Calculezi pentru suprafața magazinului, se calculează numărul de clienți care este optim în așa fel încât să poți să păstrezi distanțarea de 2 metri. Calculând acel număr, pui la dispoziția clienților un număr de coșuri egal cu numărul de clienți pe care îi lași la un moment dat să intre în magazin”, a explicat Alin Stoica, la Digi 24.

Astfel, în magazin vor fi maximum atâția clienți câte coșuri sunt puse la dispoziție, restul vor intra pe măsură ce clienți dinăuntru vor termina cumpărăturile.

„Când se termină coșurile, clienții vor aștepta afară, cu distanțare de 2 metri, până în momentul în care se va elibera un coș sau un cărucior”, a mai spus prefectul, precizând că „evident că vor trebui și clienții să înțeleagă că nu pot zăbovi foarte mult în magazin”, a spus el.