Sute de blocuri din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei au fost afectate încă de săptămâna trecută de o avarie produsă la CET Sud, iar dacă în unele zone situația s-a remediat, în sectorul 2 mii de bucureșteni nu au încă apă caldă și căldură. Primarul general Nicușor Dan a declarat marți că a fost o avarie repetată: "S-a reparat şi s-a rupt din nou".

HotNews.roFoto: Hotnews

Nicușor Dan spune că, de data aceasta, a fost vina ELCEN.

  • "După cum ştiţi, avem un furnizor, ELCEN, prin cele patru CET-uri şi avem un transportator, Termoenergetica. Ei au fost foarte corecţi - de câte ori a fost vina Termoenergetica şi nu a ELCEN am spus că e vina noastră şi nu a ELCEN. De data aceasta a fost vina ELCEN.
  • A fost o avarie repetată la CET Sud. Nu numai că a fost o avarie, a fost o avarie cu promisiunea de reparare. S-a reparat şi s-a rupt din nou. E vorba despre conductele care ies din CET Sud. De aceasta a fost întârziat momentul în care am promis noi că dăm apa caldă. Integral din această cauză a fost”, a afirmat Nicuşor Dan.

Întrebat când va fi rezolvată problema, el a răspuns: "E vorba despre o chestiune de pe o zi pe alta”.

Sute de blocuri din sectoarele 2 şi 3, precum şi alte zeci din sectoarele 4 și 5 au rămas săptămâna trecută fără apă caldă și căldură din cauza unor avarii produse la CET Sud. Dacă în unele zone situația s-a remediat, în multe locuri din sectorul 2 încă nu a fost repornită alimentarea cu agent termic.

  • "Ştiu că nu este apă caldă. Ştiu că nu este căldură. Ştiu că, deşi a venit primăvara, încă e frig şi că pentru a face baie/duş, suntem nevoiţi să încălzim apa. Da, ştiu că, deşi responsabilitatea încălzirii este la primăria generală, acest lucru nu ne încălzeşte pe niciunul din cetăţenii sectorului 2.
  • Ştiu că degeaba vă spun despre avaria de la CET Sud, că se așteaptă soluții, nu doar prezentarea problemelor. Ştiu că cel mai simplu ar fi să tac din gură referitor la această problemă, pe care, în mod obiectiv, nu am cum s-o rezolv, pentru că nu am nicio atribuţie şi nicio pârghie”, a scris pe Facebook, duminică, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.