Ministrul Justiției, Stelian Ion, răspunde categoric că activitatea DNA este una bună, pe un trend foarte bun, însă are o nuanță atunci când este întrebat despre cât de mulțumit este de procurorul general Gabriela Scutea. El spune că are o comunicare bună cu aceasta, dar că așteaptă bilanțul Parchetului general, pentru că nu poate fi confundat modul de interacțiune cu rezultatele concrete.

Gabriela ScuteaFoto: AGERPRES

Întrebat luni, la interviurile HotNews.ro Live, cum evaluează activitatea procurorului general, Gabriela Scutea, și pe cea a șefului DNA, Crin Bologa, la mai bine de un an de la numirea acestora în funcții, Stelian Ion a răspuns categoric în privința DNA.

"Apreciez pozitivă activitatea DNA, categoric", a afirmat Stelian Ion. El spune că, într-o perioadă de pandemie, Direcția Națională Anticorupție a avut multe dosare în lucru, au existat trimiteri în judecată și a scăzut rata achitărilor. "Este un trend foarte bun".

În ceea ce privește activitatea procurorului general, ministrul Justiției spune că așteaptă și bilanțul Parchetului General, pentru a avea o concluzie bazată pe cifre.

  • "Vă pot spune că am un dialog bun cu doamna procuror general (Gabriela Scutea) și a avut niște puncte de vedere foarte pertinente și când am discutat despre desființarea SIIJ.
  • Dincolo de asta, Parchetul General nu are în competența sa foarte multe categorii de infracțiuni pe parte de urmărire penală.
  • Aștept cifrele. Dincolo de modul de relaționare, care este unul foarte bun, unul corect instituțional, așteptăm să vedem cum se reflectă aceste cifre în activitatea propriu-zisă. Nu putem confunda modul în care interacționăm cu rezultatele concrete și va avea loc în curând acest bilanț și vom discuta pe cifre", a adăugat ministrul Justiției.