Premierul Florin Cîțu a anunțat că nu intenționează în acest moment să renunțe la măsura închiderii magazinelor la ora 18.00 în zonele cu rata de infectare mare. "În acest moment, lucrurile rămân aşa cum sunt, pentru că dau rezultate", a declarat luni premierul. Acesta susține că această măsură a dus chiar la scăderea ratei de pozitivare.

Florin Citu Foto: Facebook

"Studiile specialiștilor ne spun că mobilitatea este factorul prin care se răspândește cel mai mult virusul iar prima măsură luată de toate țările din Uniunea Europeană a fost aceea de a reduce mobilitatea. Vedem că după ce am luat această măsură avem un platou, chiar o scădere a ratei de pozitivare, asta înseamnă că ceva impact a existat", a spus Cîțu.

În ceea ce privește cozile formate în magazine, Cîțu susține că a cerut o analiză pentru a vedea cât este cauza sărbătorilor și cât a măsurii de închidere la ora 18.00.

"Cerusem o analiză de la supermarketuri referitoare la ce se întâmplă cu traficul în timpul zilei, la fiecare oră și voiam o analiză care să ia în calcul și contextul. Analiza durează mai mult, dar vom avea și această analiză", a mai afirmat Cîțu.