"În România nu se va aplica certificatul verde. Românii vor merge în vacanță fără! De aceea avem acest comitet interministerial pentru că sunt reguli pe care le vom respecta, dar fără certificatul verde!", a declarat luni premierul Florin Cîțu. Acel comitet interministerial despre care vorbește premierul se va ocupa de revenirea la normalitate a României de la 1 iunie.

Florin CituFoto: Captura

Comitetul va fi format din toate ministerele. "Mă gândesc să includem și asociații", a precizat Florin Cîțu.

Potrivit premierului, revenirea la normalitate depinde de cum merge campania de vaccinare. "Este o condiție necesară pentru a putea merge mai departe. Nicio altă masură nu ne ajută. Singura măsură ese campania de vaccinare", a mai spus Cîțu.

Întrebat când se va putea implementa un program pilot pentru intrarea la evenimente pe baza certificatului de vaccinare sau testelor pentru COVID-19, premierul a răspuns: "După 1 iunie discutăm. Până atunci ne pregătim. Suntem încă într-o perioadă dificilă.

Întrebat dacă oamenii vor putea participa la evenimente pe baza certificatului de vaccinare sau testelor pentru COVID-19, premierul a precizat că după 1 iunie vor fi implementate măsuri care să ducă la normalitate, iar regulile vor fi agreate cu operatorii economici.