Preşedintele argentinian Alberto Fernandez, care a împlinit vineri 62 de ani şi fusese anterior vaccinat împotriva COVID-19, a anunţat că a fost testat pozitiv pentru coronavirus conform unui test antigen, relatează sâmbătă agenţiile de presă internaționale, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"La sfârşitul zilei de astăzi (vineri), după ce am avut febră de 37,3°C şi o uşoară durere de cap, mi s-a făcut un test antigen, rezultatul fiind pozitiv", a scris Fernandez pe contul său de Twitter într-o postare în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

El a adăugat că aşteaptă rezultatul unui test PCR care trebuie să confirme dacă este contaminat sau nu.

"M-am izolat deja, respectând protocolul actual şi urmând instrucţiunile medicului meu personal", a afirmat Fernandez, care la 21 ianuarie a primit prima doză de vaccin Sputnik-V şi la 11 februarie a fost inoculat cu a doua doză de ser rusesc conceput de laboratorul moscovit Gamaleia, conform surselor prezidenţiale de la Buenos Aires, citate de AFP şi EFE.

"Chiar dacă mi-aş fi dorit să-mi fi încheiat ziua de naştere fără această veste, am o stare de spirit bună", a adăugat Fernandez.

Fernandez, care avea stabilită pentru sâmbătă dimineaţă o întâlnire cu primarul capitalei Buenos Aires, Horacio Rodriguez Larreta, pentru a analiza creşterea infecţiilor din ultimele zile, a adăugat pe Twitter că a contactat persoanele cu care s-a întâlnit în ultimele 48 de ore "pentru a evalua dacă acestea vor fi considerate contacţi direcţi pentru a se autoizola".