Consilierii PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate, fondat de actualul președinte al țării Maia Sandu) au organizat un flashmob în timpul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC) în care era dezbătut un proiect imobiliar controversat. Totul a degenerat într-un scandal cu îmbrânceli și țipete între aleșii locali.

Imbranceli la sedinta consiliului din ChisinauFoto: Captura video

Din imaginile video ar fi vorba despre consilierii PSRM (partidul socialiștilor) și PAS, scrie jurnal.md.

PAS a protestat împotriva votării proiectelor de decizie privind aprobarea PUZ-ului (Planul Urbanistic Zonal) din sectorul Botanica (perimetrul str. Burebista – Sarmisegetusa – Grădina Botanică) și cel cu privire la implementarea Regulamentului Local de Urbanism (RLU), care are aviz negativ de la CNA și evidențiază nenumărate încălcări de procedură, cu riscuri de corupție.

Conform consilierilor PAS, PUZ-ul din sectorul Botanica presupune construcția unui ghetou din blocuri locative imense, cu 2.000 de apartamente. Acesta va crea probleme grave pentru locuitorii din zonă, din cauza lipsei infrastructurii sociale, a drumurilor și a transportului, mai amintește publicația locală.

Consilierii PAS susțin că PSRM și Platforma DA au votat acest proiect în interesul lor, nu a cetățenilor.