Un poliţist a fost înjunghiat joi noapte în curtea Secţiei 9 din Capitală, fiind rănit la picior. Agresorul, un bărbat de 28 de ani, a fost imobilizat de poliţist cu ajutorul unui coleg, fiind apoi reţinut pentru ultraj. Atacatorul a transmis live pe Facebook, imaginile fiind însoțite de mesajul ”Poliția moare, stai să vedeți”.

Atacator Sectia 9Foto: facebook

Clipul a fost făcut public de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor (SNPPC), care acuză că ”slăbirea autorității instituțiilor de aplicare a legii, în speța de față, a Poliției, prin varii moduri, conduce la comportamente violente din partea ":

ATENȚIE, imagini cu posibil impact emoțional:

”Intră să vezi cum spintec acum un polițist în două”, este auzit tânărul spunând în înregistrare, arătând și cuțitul pe care îl avea cu el.

Atacatorul este văzut intrând în curtea Secției de poliție, moment în care îi spune polițistului de pază ”Ia vino încoa, băi! Ce i-ai făcut mă...?”

Ce spune Poliția Capitalei

”În noaptea de 01/02 aprilie 2021, un bărbat de 28 de ani, din judeţul Ilfov, a intrat în curtea Secţiei 9 Poliţie şi cu un cuţit l-a atacat pe poliţistul ce executa controlul accesului în sediul subunităţii.

În pofida faptului că a reuşit să îl rănească pe poliţist la un picior, acesta, cu sprijinul ofiţerului de serviciu, l-a imobilizat pe bărbat”.

Poliţistul a fost transportat la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

Agresorul se află in custodia poliţiştilor şi a fost sesizată unitatea de parchet, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a dispus reţinerea bărbatului de 28 de ani.