Un mesaj rasist a fost scris pe un panou dintr-o staţie de autobuz de pe Calea Floreasca, iar cuvintele jignitoare la adresa romilor au fost şterse de Asociaţia Aresel, care condamnă mesajele de incitare la ură. ”Astfel de mesaje rănesc”, a transmis reprezentantul Asociaţei.

mesaj rasistFoto: Captura video

”Știți ce este la modă azi? Rasismul este la modă. Ștergem un mesaj, dar ne-am gândit să vi-l arătăm și vouă. Chiar aici pe Calea Floreasca unii s-au gândit să scrie ”Revoluție Antițigănească. Cât mai răbdăm borâturile? Ei au adus virusul și îl tot răspândesc. Stau pe banii noștri și cacă pui și ne îngroapă cu zile”. Asta transmit unii pe panourile de afisaj ale Primăriei Capitalei, ale STB. Noi le ștergem cu plăcere, dar oare de cât timp stau astfel de mesaje și oare cine a zis să dăm boala în țigani! Cine aduce aceste narative?”, se poate auzi spunând un reprezentant Aresel într-o înregistrare video.

Reprezentantul Aresel l-a citat pe Nicolae Bacalbașa care anul trecut a zis că ”chinezii au primit virusul de la liliecii lor și noi de la ciorile noastre”.

”Începem să înțelegem de unde vin astfel de mesaje populiste, pline cu ură care nu fac decât să ne învrăjbească”, a mai spus acesta.

De asemenea, reprezentantul Aresel a spus că va încerca să facă plângere către STB și Primăria Capitalei, pentru că nu șterg astfel de mesaje.