Secretarul general al Primăriei Deva, Laura Sârbu, soţul acesteia, şi el angajat al primăriei, şi un om de afaceri au fost reţinuţi de DNA pentru trafic de influenţă și complicitate la această infracţiune. Conform procurorilor, Laura Sârbu i-ar fi cerut și ar fi primit de la omul de afaceri 40.000 de lei, pentru ca primăria să îi atribuie contracte firmei acestuia și să intervină pentru construirea unei hale.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

DNA a anunțat, joi, că au fost reținute și urmează să fie duse la Tribunalul Alba, cu propunerea de arestare preventivă, următoarele persoane:

  • Laura Sârbu, secretar general al Primăriei Deva, pentru trafic de influență, în formă continuată,
  • Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relații Externe de la Primăria Deva, pentru complicitate la trafic de influență, în formă continuată,
  • Administratorul unei societăți comerciale, pentru complicitate la trafic de influență.

Potrivit procurorilor, în perioada 2020 - 2021, Laura Sârbu, cu ajutorul soțului ei, Hadrian Sârbu, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei și i-ar fi cerut aceluiași om de afaceri 7.000 de euro pentru a interveni asupra funcționarilor din Primăria Deva.

Concret, banii respectivi ar fi fost ceruți și primiți pentru atribuirea către firma omului de afaceri a unor contracte de lucrări în cadrul proiectelor derulate de Primăria Deva și pentru a asigura obținerea de către acesta a documentației necesare construirii unei hale de producție.

Procurorii spun că în 5 august 2020, omul de afaceri a încheiat cu Primăria Deva un contract vizând reparații curente la „Adăpostul de urgență pe timp de noapte”, aflat în subordinea Direcției de asistență socială Deva.

Ca urmare a înțelegerii inițiale, omul de afaceri, prin intermediul societății administrate de omul de afaceri, i-ar fi dat secretarului general al Primăriei Deva suma totală de 40.000 lei.