Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu vor fi amendați cu câte 15.000 de lei fiecare, după protestul care a avut loc luni în București, spun surse citate de Digi24. Alături de aceștia, încă 5 persoane care au fost implicate în manifestația din Capitală vor fi amendate cu câte 15.000 de lei.

Diana Sosoaca la protestFoto: Agerpres

Luni, potrivit ministrului de Interne, au ieșit în stradă în jur de 31.000 de persoane care au manifestat în mai multe orașe din țară împotriva restricțiilor. Numărul manifestanților a început însă să scadă marți. Ministrul de Interne mai preciza că au fost aplicate în jur de 2.500 de sancțiuni, amenzile fiind de peste 670.000 de lei.

Liderul AUR George Simion a anunțat protestele pe pagina sa de Facebook, mai mulți parlamentari ai partidului participând la manifestații.

Luni, mai mulți manifestanți care au participat la protestele din Capitală au devenit violenți, au aruncat cu pietre spre forțele de ordine și au distrus mai multe stații STB. De asemenea, protestatarii au spart două automate de mâncare amplasate în zona Pieței Unirii și au distrus mai multe coșuri de gunoi.

Miercuri, pentru a patra seară la rând, doar sute de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii din București, după care au mărşăluit pe traseul Universitate - Calea Moşilor - bulevardul Ştefan cel Mare - Piaţa Victoriei, unde s-au întâlnit cu un grup mai mic de protestatari, în faţa sediului Guvernului.