Premierul Florin Cîțu se declară surprins de opinia Avocatului Poporului care s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), de la începutul acestui an şi până în prezent, nu au fost publicate în Monitorul Oficial. Premierul consideră că poate este justificat ce vor să facă în Parlament colegii săi de coaliție în privința Avocatului Poporului. Reamintim că aceștia vor să înceapă demersurile de schimbare a avocatului poporului.

Renate WeberFoto: Agerpres

"Este o singură hotărâre de CNSU care a fost aprobată. Mă surprinde această opinie de la Avocatul Poporului, poate că este ceea ce vor să facă colegii mei în Parlament acum justificat dacă Avocatul Poporului are o astfel de opinie. Este momentul să dăm un restart acolo", a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, toate hotărârile CNSU au fost prezentate şi comunicate publicului. "După cum ştiţi dumneavoastră, sunt sigur că o ştiu şi cetăţenii Românei: prin hotărâre de guvern se aprobă măsurile legate de COVID, acestea se publică după aceea în Monitorul Oficial. Era simplu de verificat. Îi voi răspunde doamnei Avocat al Poporului oficial, dar mă surprinde la acest nivel să vină o astfel de cerere", a mai spus Cîțu.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunţat că instituţia s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), de la începutul acestui an şi până în prezent, nu au fost publicate în Monitorul Oficial, ceea ce este o condiţie pentru intrarea în vigoare a unui act normativ. Conform News.ro, aceasta îi cere explicaţii prim-ministrului Florin Cîţu cu privire la faptul că trei dintre hotărârile CNSU nu au fost postate pe site-urile oficiale şi nici publicate în Monitor, lucru care încalcă Legea fundamentală.