Florin Cîțu: Există o rezistență la reformă și la schimbare și este clar că nu se poate face peste noapte - Bloomberg
În pofida cheltuielilor suplimentare cerute de pandemie, el a prezentat un buget care va reduce cel mai ridicat deficit din Uniunea Europeană, într-o perioadă de criză, scrie Bloomberg, potrivit Agerpres.
Marile agenţii de evaluare financiară, care toate atribuie României un rating cu o treaptă peste categoria "junk", cu perspective negative, ar trebui "să aprecieze" măsurile luate de Guvern, susţine Cîţu. Dar el spune că, deşi agenţiile de evaluare financiară înrăutăţesc rapid perspectivele de rating, durează mai mult până le îmbunătăţesc.
În condiţiile în care economia României a avut cea mai bună performanţă din UE în trimestrul patru din 2020, Guvernul Cîțu elaborează planuri pentru o creştere graduală şi sustenabilă a pensiilor, după plafonarea cheltuielilor cu salariile angajaţilor din sectorul public.
Potrivit Bloomberg, aceste măsuri, combinate cu restructurarea mult amânată a companiilor de stat, închiderea firmelor care epuizează resursele publice, ar trebui să ajute la reducerea deficitului bugetar către plafonul de 3% din PIB stabilit de UE până în 2024, de la 9,8% din PIB în 2020. Conform prim-ministrului, PIB-ul ar urma să crească anul acesta cu 4% sau mai mult.
Menţinerea restricţiilor riscă să dezbine coaliţia aflată la guvernare, în timp ce implementarea unor reforme profunde nu este uşoară "într-unul dintre cele mai corupte state membre ale UE", mai scrie Bloomberg.
Longevitatea lui Cîţu ar putea deveni un subiect extrem de arzător într-o ţară care numai în ultimul deceniu a avut nouă premieri, mai arată Bloomberg.
"Există o rezistenţă faţă de reforme şi de schimbări şi este clar că nu pot fi făcute peste noapte. Dar sunt dispus să plătesc orice cost politic pentru realizarea obiectivelor. Sunt convins că această coaliţie de guvernare se va afla la putere în următorii patru ani", a declarat premierul României.

De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial
Ganditi-va un timp la partea asta de declaratie.
Rumegati gandul acesta o vreme.
Va alarmeaza ceva ?
Domnule Cîţu cât poate fi de greu?
1. 1/2 din bugetari trecuţi în mediul privat, că avem multe tronsoane de construit. În locul lor informatizaţi corect România.
2. Impozitarea BOR, autofinanţarea acesteia şi gata.
2 paşi din "pas cu pas" şi deja vom putea discuta altfel.
Pai ce Catule,credeai ca nu o sa fie rezistenta?
Credeai ca o sa renunte incompetentii paraziti de buna voie la sporuri si salariile alea aberante?
Credeai ca o sa renunte militenii si securistii si parazitii din MAPN la pensiile speciale/serviciu la 40 de ani?la
Cat mai aveti de gand sa va tot explicati si sa nu faceti nimic ?
Va dati seama ce penibili sunteti in frunte cu Turcan care se smiorcaie toata ziua la TV cu tot felul de explicatii halucinante.
Nici dracu nu va mai voteaza,sunteti la fel ca cei din PSD.