​​Imagini cu un protestatar care stă întins lângă o mașină, la Brăila, au devenit virale după manifestațiile anti-restricții de marți seară. Cel care a filmat incidentul reclama abuzul forțelor de ordine. În imagini se vede cum tânărul este pe jos și pare aproape inconștient, în timp ce un tânăr îi dă ușor palme peste față încercând să-l facă să-și revină. De cealaltă parte, Jandarmeria precizează doar că cel care se afla la pământ fusese amendat, iar pata roșie care se vede în filmare este de fapt o eșarfă. Nu se face nicio precizare referitoare la cum a ajuns tânărul pe jos.

Incidente BrailaFoto: Captura video

Reprezentanții Jandarmeriei au susținut într-o intervenție la Digi 24, că după momentul surprins în imagini, tânărul s-a ridicat, nu se simțea rău, a fost dus la poliție, iar abia la plecare a solicitat o ambulanță pentru că nu se simțea bine.

Ce se vede în imagini

În live-ul făcut pe Facebook se vede un tânăr căzut lângă o mașină, care pare aproape inconștient. Lângă el un alt tânăr care îl lovește ușor peste față spinându-i „Hai, ridică-te, că n-ai nimic”. Cel căzut reacționează foarte lent, ridică o mână, dar nu se ridică de jos. În acest timp, un jandarm se plimbă prin cadru, fără a interveni, aceeași atitudine având și alti colegi de-ai săi și câțiva polițiști care erau la câtiva metri distanță.

„Dați distribuiri să ajungă mai departe. Uitați cum se face abuzul”, spune cel care filmează LIVE.

Cineva din forțele de ordine se apropie de el, îi cere să lase telefonul, iar la un moment dat imaginile se întrerup pe fundal auzindu-se doar conversația. „Bag p... în voi! Dă-te mai încolo! Baga-mi-aș p... in care v-a c...t! Să vezi ce dansăm în seara asta!”, spune cel care pare din forțele de ordine.

Ce spune Jandarmeria

Jandarmeria susține că se încearcă inducerea ideii „unei intervenții abuzive”, susținând că o parte dintre manifestanți au fost violenți si au fost conduși la sediul poliției.

Jandarmii nu spun cum a ajuns pe jos tânărul din imagini, însă precizează că în zona capului acestuia nu era sânge, ci o eșarfă roșie.

„În încercarea de a induce ideea unei intervenții abuzive a jandarmilor, unul dintre manifestanți a postat pe rețelele de socializare un clip video în care prezintă un tânăr căzut pe jos, cu o pată de culoare roșie în jurul capului, sugerând că este vorba de sânge, ca urmare a unei intervenții a forțelor de ordine. Facem precizarea că tânărul respectiv avea în jurul gâtului o esarfă de culoare roșie și în niciun caz nu era vorba despre sânge, așa cum tot în imaginile postate, se demonstrează acest aspect. Bărbatul respectiv tocmai fusese sancționat de către jandarmi cu suma de 1950 lei pentru încălcarea prevederilor legale”, se arată într-o postare pe Facebook a jandarmeriei.

O reprezentantă a Jandarmeriei Brăila susține că se fac verificări în privința cazului. De asemenea, ea precizează că tânărul s-a ridicat și a fost dus la secția de poliție. Aceasta a spus că nu s-a solicitat ambulanța la fața locului.

„Nu știu ce a fost acolo”, a spus Andreea Abăseacă de la Jandarmeria Brăila. Ea a mai declarat că s-a solicitat ambulanța după ce tânărul a ieșit din sediul poliției și a acuzat că se simte rău.