Noi proteste au avut loc în București, pentru a treia seară la rând. Inițal, 150-200 de oameni s-au adunat în Piața Universității, iar de acolo au mers în marș pe traseul Ministerul de Interne - Piața Victoriei - Palatul Cotroceni, pe traseu numărul acestora devenind considerabil mai mare. Noi manifestații față de restricțiile impuse în contextul pandemiei au avut loc în mai multe orașe. La Craiova, au protestat aproximativ 300 de oameni, mulți dintre ei membri ai galeriilor de fotbal, iar o parte au folosit fumigene. La un moment dat, au dat foc unor fotografii cu Raed Arafat.

Protest anti-restrictii in BucurestiFoto: Agerpres

HotNews.ro a transmis Livetext cele mai importante momente ale manifestațiilor:

UPDATE 00:00 În București, doar cateva persoane mai sunt in stradă, unii în Piața Universității, iar altii la Victoriei

UPDATE 23:10 Incidente la intrarea de metrou după ce mai mulți protestatari au intrat fără să plătească și au avut un comportament zgomotos. Câțiva tineri au fost opriți și legitimați.

UPDATE 23.00 Oamenii au scandat și au suflat în vuvuzele, în fața Palatului Cotroceni, timp de aproximativ 15.00 minute. La ore 23.00, ei s-au încolonat din nou, plecând de la Cotroceni pe același traseu.

UPDATE 22:45 Protestatarii au ajuns la Cotroceni, unde au fost opriți de jandarmi. Numărul protestatarilor a crescut, dar și efectivele jandarmilor.

UPDATE 22.20 Un protestatar a fost ridicat de jandarmi, din coloana care se îndreaptă spre Cotroceni

UPDATE 22.02 Pe traseu s-au mai alăturat manifestanți, astfel că sunt peste o mie de oameni. Ei sunt acum pe bulevardul Elisabeta, pe care l-au blocat.

UPDATE 21.25 Protestatarii au plecat în marș spre Palatul Cotroceni.

UPDATE 20.52 Manifestanții din Capitală au ajuns în Piața Victoriei, unde scandează "Demisia". În fața Guvernului sunt câteva sute de oameni.

UPDATE 20.26 Oamenii sunt în marș spre Piața Victoriei. În fruntea coloanei de manifestanți se află "stegarul dac". Majoritatea dintre ei nu au măști și acuză "dictatura medicală".

Ei suflă în vuvuzele și scandează "Demisia", "Fără restricții", ”Libertate, te iubim/ Ori învingem, ori murim”, ”Jos dictatura”, ”Jos cu starea de alertă”, "Ieșiți din casă, dacă vă pasă".

În Capitală, manifestanții s-au adunat în Piața Universității, iar de acolo au plecat în marș până la Ministerul de Interne, unde au scandat "Jos cu starea de alertă", "Libertate".

Au loc noi proteste și în alte orașe.

Craiova: Peste 300 de persoane participă la proteste, iar cei mai mulți dintre ei sunt membri ai galeriilor de fotbal, care au venit și cu recuzita cu care merg pe stadioane, scrie Mediafax.

La un moment dat, unii dintre ei au dat foc unor fotografii cu Raed Arafat, în centrul Craiovei.

Oamenii au încercat să rupă cordoanele de jandarmi și să pornească pe traseul pe care au mers și luni, însă nu au reușit să treacă de jandarmi.

Brăila

Peste 800 de persoane au protestat în stradă, fiind pentru a cincea zi consecutiv când au loc manifestaţii anti-restricții.

Protestatarii, în mare parte tineri şi adolescenţi, s-au adunat în faţa Palatului Administrativ din Brăila şi au pornit în marş pe calea Călăraşilor, principala arteră a oraşului, protestând astfel împotriva noilor restricţii ale autorităţilor centrale privind interzicerea circulaţiei după ora 20,00 în localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 4 la mia de locuitori.

Manifestanţii au scandat "Jos Guvernul", "Libertate", Demisia", au făcut gălăgie cu vuvuzele şi au avut pancarte pe care se puteau citi mesaje precum "Educaţia este baza societăţii! Deschideţi şcolile!", "Vrem acces la spitale, de COVID nimeni nu moare!", "Libertate te iubim, ori învingem ori murim!", scrie Agerpres.

Vaslui

Peste 350 de persoane, în majoritate tineri, au protestat și la Vaslui, unde au mărşăluit pe străzile din oraș scandând: "Libertate!", "Jos masca!", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă!", scrie Agerpres.

Flancaţi de jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali, manifestanţii au oprit în faţa Primăriei Vaslui şi în Piaţa Centrului Civic, în apropierea Prefecturii.

Participanţii la manifestaţie au afirmat că intenţionează să iasă zilnic pentru a protesta, aşteptând ca din în ce mai mulţi vasluieni să li se alăture.

Proteste similare au avut loc şi în municipiile Bârlad şi Huşi.

Constanța

Iași

Satu Mare

La Ploieşti, aproximativ 90 de protestatari au plecat în marş pe străzile oraşului, în timp ce la Pitești aproximativ o sută de persoane s-au strâns în Piaţa Primăriei, potrivit News.ro