Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan spune că luna aceasta a rezolvat ”o problemă plimbată ani de zile”, așa că talonul mov va ajunge la pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este vorba de acele cupoane de pensii pe care poștașii trebuie să le ducă acasă celor care au optat să-și primească drepturile prin bancă.

”Nu a fost o mare filosofie, ci doar o discuție clară cu Poșta Română care nu respecta de 15 ani o obligație contractuală: în baza unui contract existent și a unei plăți de aproape 5 milioane de lei să ducă, lunar, taloanele mov pe care trebuie să le primească cei 2,3 milioane de titulari”, a declarat Turcan.

Conform legislației în vigoare, toți pensionarii trebuie să primească un talon de pensie. Pentru cei care încasează drepturile de pensie la domiciliu se emite talonul de culoare roșie, ca document de plată, iar pentru cei care au optat să primească pensia prin bancă se emite talonul mov, care este documentul de informare cu privire la sumele care se achită în cont.

Potrivit Ministerului Muncii, aproximativ 30.000 de taloane nu erau distribuite lunar la domiciliu și pensionarii erau nevoiți să le ridice ulterior de la ghișeele caselor de pensii, unde erau returnate de Poșta Română, deși Casa Națională de Pensii Publice plătea 2,15 lei pentru distribuirea fiecărui talon mov.