Jandarmeria Sibiu a anunţat luni seara că urmează să-i sancţioneze pe protestatarii care au încălcat legea şi că se fac în continuare verificări pentru identificarea şi altor persoane care au fost la manifestaţiile din ultimele zile, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Până în acest moment jandarmii au identificat o parte dintre participanţii care au încălcat prevederile legale, urmând a fi sancţionaţi. În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu, Floriana Picioiu.

Un protest este în desfăşurare la Sibiu. După ce au mărşăluit pe câteva bulevarde din municipiu, protestatarii au pichetat sediul Primăriei şi pe cel al Prefecturii şi continuă să strige lozinci împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, guvernului şi primarului Astrid Fodor.

Numărul de participanţi a oscilat de la 50 la câteva sute, la un moment dat. Unii şi-au ars măştile în Piaţa Mare. Protestatarii vor, în principal, să se renunţe la obligativitatea purtării măştii de protecţie şi scandează „Libertate!”, „Jos masca!” şi „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”.