Un bărbat din Galaţi a fost condamnat la un an de închisoare cu executare după ce a ucis cu intenţie un câine. Este maximum de pedeapsă prevăzută de lege pentru astfel de fapte, iar sentința a fost pronunțată de Judecătoria Galaţi și nu este definitivă.

Sala judecataFoto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

Potrivit Poliției Județene Galaţi, faptele s-au petrecut în ianuarie 2019, iar poliţia a început atunci cercetări pentru infracțiunea de cruzime faţă de animale, ca urmare a unei sesizări făcute de o familie din Galaţi, al cărei câine de rasă, un Amstaff în vârstă de 13 ani, a fost ucis de un vecin cu lovituri de cuţit, scrie Agerpres.

Proprietarul câinelui a reclamat că fost atacat de agresor cu cuţitul, iar câinele a sărit să îl apere şi a fost înjunghiat de mai multe ori.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru această infracţiune este închisoare de la 3 luni la un an sau amendă.

Magistraţii Judecătoriei Galaţi l-au condamnat pe agresor - un bărbat de 47 de ani - la un an de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi, pentru uciderea fără drept, cu intenţie, a unui animal, dar sentinţa pronunţată de Judecătoria Galaţi pe 26 martie nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

"Aceasta este hotărârea instanţei, momentan, după 2 ani şi 3 luni de judecată şi de anchete. S-a ajuns la concluzia că trebuie pedepsit cu închisoare cu executare. Instanţa i-a dat maximul de un an pentru cruzime şi tot ceea ce a făcut el. Animalul a fost omorât într-un stil mai rău ca la măcelărie", a declarat proprietarul câinelui, Laurenţiu Costel.