Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, avertizează că situația nu este stabilă și că rata de infectare a crescut în 32 de județe, dar susține că nu vor fi impuse noi restricții.

Coronavirus in RomaniaFoto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia
  • "De alaltăieri până ieri, creşteri de 0,1 - 0,2 au fost în 32 de judeţe, plus municipiul Bucureşti. Asta ne atenţionează că situaţia nu este stabilă, de asta s-au luat unele măsuri care nu diferă de măsurile care sunt şi în alte ţări, chiar sunt mai uşoare decât în alte ţări, care ne permit să controlăm situaţia cât de cât până vaccinarea merge mai departe.
  • Dacă campania de vaccinare merge bine şi oamenii se vaccinează, speranţa noastră este ca aceste măsuri să devină istorie pentru noi, să începem încet, încet să intrăm în normalitate. Dar să meargă campania de vaccinare bine şi, în paralel, să respectăm regulile", a spus, luni, șeful DSU, Raed Arafat, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, este posibil ca în Bucureşti să se ajungă la 7,5 la mia de locuitori, moment de la care vor fi aplicate restricțiile decise - carantina de la ora 20.00 și închiderea magazinelor și a localurilor de la ora 18.00, în toate zilele săptămânii.

Întrebat dacă vor fi impuse mai multe restricţii, Raed Arafat a răspuns: "Mai mult decât acum nu vor fi".