România este în grafic în privința campaniei de vaccinare, ba chiar a reușit să atingă mai repede câteva obiective importante, a declarat la RFI Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 și secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Andrei BaciuFoto: Agerpres

”În luna aprilie vor veni peste 3,1 milioane de doze, ceea ce ne va permite expandarea activităților de vaccinare în România, astfel încât să putem să ne atingem obiectivele propuse. Suntem în grafic față de obiectivele pe care ni le-am propus inițial, chiar am reușit să atingem mai repede câteva obiective importante. Două milioane de persoane vaccinate avem în momentul de față, ceea ce este un real câștig din punctul de vedere al sănătății publice”, a spus Baciu.

Acesta a afirmat că în perioada următoare vor fi implementate și alte mecanisme în campania de imunizare:

”În primul rând, vom suplimenta centrele de vaccinare, am făcut-o de mai multe ori în ultimele săptămâni, dar vom continua acest demers. Suplimentar, foarte important, două aspecte semnificative. Unu: centre mobile de vaccinare, care reprezintă de fapt containere care sunt transportate în localități, în sate, în comune îndepărtate și vor avea rolul și misiunea de a oferi posibilitatea vaccinării tuturor celor din comunitatea respectivă. Acesta este un prim aspect important. Un al doilea aspect esențial este implicarea medicilor de familie, pe care o plănuim a fi aplicată cât mai repede cu putință în luna aprilie”.