Poliția Capitalei a anunțat că a dat amenzi de peste 120.00 de lei localurilor Bamboo, Loft și Casa di David, care nu respectau restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Autoritățile au anunțat de sâmbătă seară închiderea clubului Bamboo, în timp ce pentru celelalte două Direcția de Sănătate Publică analizează măsura închiderii, dat fiind că au mai fost amendate și în trecut.

controale ale PolitieiFoto: Hotnews

Controalele au fost făcute sâmbătă seară de către polițiști și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov și Poliției Locale.

În cazul Clubului Bamboo din Sectorul 2, Poliția spune că terasa clubului este în concordanță cu legislația în vigoare, însă echipa de verificare a constatat că o parte dintre mesele amenajate acolo nu aveau între ele distanța conform prevederilor legale, motiv pentru care societatea a fost amendată cu suma de 30.000 lei. Totodată, s-a constatat că firma nu deține autorizație de funcționare, motiv pentru care a fost aplicată o amandă în valoare de 1000 Lei și s-a decis suspendarea activității, conform Poliției Capitalei.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat încă de sâmbătă seară că activitatea clubului Bamboo a fost suspendată, după ce a organizat o petrecere într-un cort construit fără autorizație pe un sit arheologic protejat. ”Nu vor organiza petreceri ilegale acolo. Nu vor funcționa fără autorizație. Nu vor putea ocoli legea cum au fost obișnuiți până acum”, a scris edilul pe Facebook.

Sâmbătă seară au fost făcute controale și la localuri din zona Herăstrău.

"Un operator economic a fost sancționat contravențional cu amendă de 10.000 lei conform Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu suma de 2.000 lei conform Legii nr 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, pentru nefuncționarea sistemului de supraveghere video. Direcția de Sănătate Publică a constatat și aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 de lei pentru încălcarea unor prevederi din domeniu. Totodată, având în vedere că operatorul economic a mai fost sancționat, este analizată de către Direcția de Sănătate Publică și măsura de suspendare a activității", a anunțat Poliția Capitalei.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre clubul Loft.

Un alt local din zona Herăstrău a fost amendat cu 10.000 lei și, respectiv, 8.000 lei conform Legii 55 privind starea de aleră, iar Direcția de Sănătate Publică a constatat și aplicat o amendă de 30.000 pentru încălcarea unor prevederi din domeniu, precizează Poliția Capitalei. "Având în vedere că operatorul economic a mai fost sancționat, este analizată de către Direcția de Sănătate Publică posibilitatea aplicării și altor măsuri din competență". Surse judiciare spun că este vorba despre restaurantul Casa di David.