Un bărbat din Botoşani a fost reţinut pentru fals privind identitatea şi conducere fără permis. Anul trecut, el a fost prins în timp ce circula cu viteză şi le-a dat polițiștilor datele de identitate ale altei persoane, fiind suspendat permisul acesteia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă de Poliția Județeană Botoșani și citat de News.ro, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au emis ordonaţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 29 ani, din comuna Albeşti, cercetat pentru fals privind identitatea şi conducere fără permis. El urmează să fie dus în instanță cu propunere de arestare preventivă.

Conform sursei citate, în 29 septembrie 2020, el ar fi fost suprins de radar, în localitatea Santa Mare, depăşind limita de viteză maximă admisă cu 72 de km/h. Mai mult, el avea permisul suspendat din anul 2013.

La solicitarea poliţiştilor, bărbatul ar fi declarat datele de identificare ale unei alte persoane, fapt care a dus la suspendarea dreptului de a conduce ale acesteia.

Poliţiştii au precizat că ancheta în acest caz a pornit după ce au fost sesizaţi de persoana ale cărei date le-a oferit bărbatul.