Zeci de turişti aşteaptă, sâmbătă după-amiază, la coadă pentru a urca în telegondola din Sinaia, rândul celor care vor să urce la Cota 2000 pentru a schia întinzându-se pe mai mulţi metri. De altfel, peste 2.600 de oameni au urcat cu telegondola la Cota 2000, relatează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform administratorilor domeniului schiabil, peste 2.600 de persoane au urcat, în cursul acestei zile, cu telegondola, pe munte.

Imaginile surprinse pe camerele care transmit live coada care s-a format la telegondolă arată că mulţi dintre turişti au nasul şi gura acoperite, însă nu păstrează distanţa de un metru şi jumătate - doi faţă de cei din jur.

Sâmbătă, la Sinaia, sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1 şi 2, Valea Soarelui 1 şi 2, Valea Dorului 1, Varianta, Varianta Furnica, Drumul de Vară şi Carp, situate la Cota 2000.

La Cota 2000 în Bucegi este cer senin şi vânt slab. Telescaunul Soarelui a început programul cu publicul la 08:40 şi funcţionează până la 16:00, teleschiul Valea Soarelui funcţionează până la 15:50 şi banda pentru începători de la Cota 2000 până la 16:00.

În schimb, administratorii domeniului schiabil au anunţat că Pârtia Nouă, situată la altitudine joasă, nu mai este practicabilă şi a fost închisă, întrucât temperaturile ridicate au dus la uzura avansată a stratului de zăpadă.