Peste 2.500 de amenzi în valoare de aproximativ 550.000 de lei au fost date în urma controalelor făcute de poliţişti, jandarmi şi alţi angajaţi ai MAI începând de vineri seară, în toată ţara. Ministerul de Interne anunță că au fost verificate localuri, pârtii de schi, dar şi persoane fizice care nu respectau regulile anti-COVID. Au fost oprite cinci petreceri private şi au fost deschise şase dosare penale, majoritatea pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

controaleFoto: IGPR

Potrivit Ministerului de Interne, vineri, după ora 17.00, a fost dispusă intensificarea verificărilor la nivel naţional, astfel că aproximativ 5.500 de angajaţi ai Ministerului de Interne au făcut 870 de controale punctuale la restaurante, terase, fast food-uri, cluburi, baruri, pârtii de schi şi la persoane fizice.

Conform MAI, au fost identificaţi 75 de operatori economici și 2.377 de persoane care nu au respectat măsurile anti-COVID 19 şi au fost întrerupte 5 petreceri private.

În total, au fost date peste 2.500 de amenzi în valoare de aproximativ 550.000 de lei. Cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de protecţie individuală, precum şi pentru nerespectarea de către agenţii economici a măsurilor stabilite în context COVID-19. Totodată, au fost întocmite 6 dosare penale, în care sunt cercetate 6 persoane, dintre care 5 pentru zădărnicire a combaterii bolilor.