Premierul Florin Cîțu susține că în acest weekend se va ajunge la primul million de români vaccinați cu a doua doză de vaccin anti-COVID, iar "dacă mergem cât mai mulți să ne vaccinăm, în toamnă putem renunța la purtatul măștii".

vaccinarea in RomaniaFoto: Comitetul de coordonare vaccinare Covid

Cîțu spune că până la finalul lunii martie în România vor fi vaccinate 2 milioane de persoane, adică 10% din populație.

  • "În acest weekend vom ajunge la primul million de români vaccinați cu a doua doză. Sunt veștile bune care trebuie să ne facă să respectăm în continuare măsurile de protecție. Dacă mergem cât mai mulți să ne vaccinăm, în toamnă putem renunța la purtatul măștii.
  • Hai să respectăm noile măsuri, ca să stopăm creșterea numărului de infectări și să îmbunătățim situația din spitale. Depinde doar de noi să revenim la normalitate!", a scris Cîțu sâmbătă pe Facebook.

Cu două zile în urmă, premierul făcea un apel către români să se înscrie pe listele de așteptare pentru vaccinare, susținând că în prima săptămână din luna aprilie vor putea fi vaccinate 100.000 de persoane pe zi. El spunea că pe lista de așteptare sunt înscrise "doar" 771.663 de persoane.

"M-am uitat pe platforma de vaccinare, numărul de persoane pe lista de așteptare este de doar 771.663. Spun doar pentru că așa cum arată lucrurile și vom avea o capacitate de vaccinare de 100.000 de persoane în prima săptămână din aprilie, pe zi. Această listă de vaccinare va fi epuizată foarte rapid”, a susținut Florin Cîțu.