Șeful Consiliului Județean Timiș, liberalul Alin Nica, continuă conflictul cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care a anunțat că va ataca la instanța supremă decizia Curții de Apel prin care ordinul semnat de el, privitor la instituirea carantinei pentru 72 de ore în Timișoara, a fost anulat. "Consideră că el deține adevărul absolut asupra intereselor oamenilor, afirmă Nica despre Arafat", spunând că acesta ar trebui să își ceară scuze.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Raed Arafat a anunțat de ieri că va ataca decizia Curții de Apel Bucureşti deoarece nu înțelege cum ne-am permis să discutăm în CJSU în afara, citez, recomandărilor autorității sanitare și consideră că el deține adevărul absolut asupra intereselor oamenilor. E nevoie de o decizie definitivă înainte de orice alt pas.
  • Acesta a fost motivul pentru care am zis că scuzele ar fi primul gest firesc, dar Raed Arafat refuză să prezinte măcar atât timișorenilor și spune că dacă ar da timpul înapoi ar face la fel. În ceea ce privește prejudiciile create, eu sau Consiliul Județean nu putem da în judecată însă acest lucru poate fi făcut de către HoReCa, centre de sport sau alți antreprenori afectați", a scris Nica pe Facebook, sâmbătă, răspunzându-i astfel unui timișorean care propunea ca în baza deciziei instanței Raed Arafat "să fie tras la răspundere".

Curtea de Apel Bucureşti a anulat vineri ordinul prin care şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a decis să prelungească restricţiile la Timişoara în perioada 22-24 martie, peste hotărârea luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş. Decizia CAB nu are totuși niciun efect juridic. Timișoara este în carantină din 8 martie, iar măsura a fost prelungită joi cu încă șapte zile, la propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.