​Ministrul de Interne, Lucian Bode, susține că Jandarmeria nu intervine în forță la metrou unde circulația e blocată total din cauza unui protest al sindicatelor, comentând că „soluția este dialogul”. Bode a avertizat însă protestatarii „vor suporta prevederile legale în vigoare”.

Lucian BodeFoto: Agerpres

„Există întrebarea de ce nu interveniți în forță și restabiliți ordinea prin Jandarmerie? Soluția este dialogul. O delegație formată din reprezentanți Metrorex discută cu prefectul Capitalei”, a spus ministrul, adăugând că speră ca în urma discuțiilor să se renunțe la protest.

Bode a precizat că declanșarea unui conflict de muncă în stare de alertă este ilegal și de asemenea, potrivit legii, ar fi trebuit asigurarea de minim o treime a circulației trenurilor de metrou.

​Am luat hotărârea să trimitem să trimitem efectivele în statiile de metrou, am intrat pentru a-i determina pe cei care au determinat acest protest să respecte regulile.

„Aceste lucruri au fost desconsiderate, vor suporta prevederile legale în vigoare. Există o solicitare Metrorex pe care am trimis-o DIICOT. Am deschis un dosar penal în sensul în care nu sunt respectate regulile legale pentru asigurarea transportului”, a mai spus el.