Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că a încercat încă de la ora 7.20 dimineața să aibă discuții cu reprezentanții protestatarilor de la metrou, dar aceștia au refuzat, iar în această după-amiază i-a convocat la o ședință pe reprezentanții sindicatelor de la Metrorex și pe directorul companiei. El susține că jandarmii sunt în legătură permanentă cu protestatarii, pentru că se încearcă evitarea unei intervenții a forțelor de ordine pentru oprirea protestului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ședința de la Prefectură este programată de la ora 13.00, iar la aceasta au fost chemați și angajați care protestează în subteran, însă aceștia nu au răspuns până acum.

"Am vrut să am o discuție cu reprezentanții protestatarilor, dar refuză discuția", a afirmat prefectul, spunând că, în aceste condiții, nu știe care sunt revendicările lor.

El a precizat că la ședința de la 13.30 i-a convocat pe sindicaliștii de la Metrorex și pe cei de la CNSLR Frăția, precum și pe directorul Metrorex. "Le-am transmis prin Jandarmerie celor de la Unirii că sunt invitați și dumnealor, nu am primit un răspuns. (...) au refuzat dialogul. Protestul afectează tot orașul".

Prefectul a mai spus că "jandarmii sunt în legătură permanentă cu protestatarii", iar întrebat dacă forțele de ordine nu ar trebui să intrevină să oprească protestul, care este unul ilegal, a răspuns: "Trebuie măsuri graduale, in primul rând un dialog, să vedem ce vor. Vrem să evităm o intervenție în forță".

El a mai spus că faptele la protestul de la metrou "îmbracă şi o latură penală" privind nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară: "Plecând de la faptul că nu e voie să ai demonstraţie cu mai mult de 100 de oameni, purtarea măştii, s-a făcut fără a asigura o treime din capacitate pentru transport. Aceste fapte vor îmbrăca şi latură penală. Desigur se vor face demersurile".