Protestul de vineri de la metrou este greu de acceptat, imoral și nedemn, spune la RFI liderul deputaților USR-PLUS Ionuț Moșteanu, membru al Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaților.

Ionut MosteanuFoto: Agerpres

Ionuţ Moşteanu afirmă că ”toată povestea are legătură cu faptul că după 20 de ani, ministrul Drulă şi conducerea nouă a Metrorexului au tăiat accesul domnului Rădoi la banii publici, banii noştri, ai tuturor, pentru că este absolut imoral ca un lider de sindicat să administreze nişte spaţii publice şi să facă milioane din aceşti bani, în condiţiile în care compania cere în fiecare an bani de la stat”.

Deputatul critică poziţionarea sindicatului de la metrou, condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi: ”Să ceri o subvenţie dublă, să iei tu la sindicat banii din închirierea spaţiilor de la metrou şi să-ţi mai măreşti şi salariile cu 18% într-un an de pandemie, în condiţiile în care ni s-a spus tuturor că trebuie să fim solidari, să strângem cureaua şi aşa mai departe, mi se pare greu de acceptat, absolut imoral, ca să nu folosesc un cuvânt mai dur. Ei folosesc acest mod de luptă, ei îi zic sindicală, mie mi se pare o presiune mai degrabă apropiată de cea pe care o fac anumite grupuri de interese mai de la marginea societăţii, nu este demn ce fac aceşti oameni”.​​

Circulația metrourilor este blocată vineri dimineață din cauza unui protest spontan al sindicaliștilor, care au coborât în tunel, la stația Piața Unirii, pe calea de rulare, și au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunță Metrorex, care precizează că din cauza acestei acțiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune, scrie News.ro.

Conform Metrorex, deși afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliștii au refuzat orice dialog. Sindicaliștii s-au așezat pe șine și scandează ”Demisia!”, în timp ce mii de bucureșteni au fost nevoiți să se înghesuie în transportul de suprafață.