Deputatul liberal Gigel Ştirbu acuză lipsa de implicare a ministerelor Economiei şi Culturii în salvarea monumentului istoric pasarela regală din staţiunea Mamaia şi face apel la miniştrii Claudiu Năsui şi Bogdan Gheorghiu să demareze procedurile pentru salvarea pasarelei, potrivit Agerpres.

Gigel StirbuFoto: Captura Privesc.eu

Într-un mesaj postat joi pe facebook, Gigel Ştirbu afirmă că a remarcat "lipsa de interes şi indiferenţa crasă" a ministerelor Economiei şi Culturii faţă monumentul istoric menţionat, pasarela riscând să fie îngropată în nisip după extinderea plajelor.

"Chiar dacă sunt membru al acestei coaliţii de guvernare, nu pot să nu remarc lipsa de interes şi indiferenţa crasă ale celor două ministere, respectiv Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi cel al Culturii! Fac referire la lipsa de implicare a instituţiilor în privinţa monumentului istoric, Pasarela Regală din staţiunea Mamaia, care este la un pas de a fi pierdut definitiv. Pasarela din Mamaia face parte din Ansamblul Cazinoului, inaugurat în ziua de Sfânta Maria în 1935 în prezenţa Regelui Carol al II-lea, iar prin proiectul extinderii plajelor, monumentul va fi îngropat în nisip, din cauza faptului ca nici unul din ministere n-a vrut sa-l protejeze", a scris Gigel Ştirbu pe facebook.