Circulația va fi permisă în noaptea de Paște până la ora 02.00, astfel încât oamenii să poată merge la slujba de Înviere, a decis joi Guvernul.

Slujba de InviereFoto: Agerpres

Potrivit Hotărârii de Guvern, adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulația între orele 20.00-02.00 pentru participarea la slujbele de Paștele catolic.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că aceleași reguli vor fi aplicate și pentru Paștele ortodox, care se sărbătorește în 2 mai, dar aceste reglementări nu au fost cuprinse în această hotărâre de guvern, urmând să fie adoptat un alt act normativ, înaintea Paștelui.

"Nu se pune nicio discuție de a limita participarea la slujba de Paște. Ora 02.00, ora 03.00, se va discuta când vom da hotărârea de guvern, dar nu se pune problema ca oamenii să nu meargă la slujbă", a spus Arafat.

De asemenea, actul normativ adoptat joi prevede că sâmbătă și duminică (26,27 martie) se va permite circulația până la ora 22.00 pentru sărbătoarea Pesah.

În acest an, Paștele catolic este în 4 aprilie, iar Paștele ortodox, în 2 mai.