Raportul de activitate pus pe masa premierului de ministrul Sănătății. Voiculescu i-a raportat lui Cîțu și numărul de share-uri de pe Facebook

de C.D.     HotNews.ro
Joi, 25 martie 2021, 20:19 Actualitate | Esenţial


Vlad Voiculescu
Foto: Comitetul național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19
21 pagini are raportul de activitate pe care ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a pus pe masa premierului, după ce Florin Cîțu i-a cerut să spună cum s-a pregătit în trei luni, de când a venit la MS, pentru valul trei al pandemiei. Potrivit documentului consultat de HotNews, în mare parte, Voiculescu spune ce planuri are, la capitolul realizări fiind menționate testele, schimbarea modului de calcul a ratei incidenței și campania de comunicare "Om cu om oprim pandemia". La acest ultim capitol, ministrul Sănătății a raportat inclusiv numărul de comentarii și share-uri de pe Facebook.

În documentul consultat de HotNews.ro, Vlad Voiculescu menționează la măsuri implementate:
 • introducerea testelor antigen rapide în diagnosticarea pacienților, teste sunt disponibile gratuit în UPU/CPU, camere de gardă, cabinete medicale, servicii de ambulantă, școli (3.154.760 teste distribuite în țară).
 • Crearea cadrului legal și bugetar pentru realizarea screeningului și secvențierii în vederea identificării variantelor SARS-COV-2 circulante pe teritoriul României.
 • Unificarea machetelor de raportare - existența a mai multor machete de raportare către mai multe instituții (MS, DSP, CJCCI/CMBCCI), făcea ca raportarea să fie inconstantă și incorectă.
 • raportarea datelor în alerte.ms, o dată pe zi cu excepția celor referitoare la încărcarea paturilor ATI și a secțiilor cu pacienți, care se raportează de două ori pe zi.
 • introducerea focarelor în calculul incidenței.
 • calculul incidenței pentru 14 zile - cuprins între a 17-a zi și a 3-a zi, anterioare datei în care acesta se realizează.
Vlad Voiculescu mai menționează în raport că în perioada ianuarie-martie 2021, comisia POIM a Ministerului Sănătății a analizat și avizat finanțarea pentru dotarea cu echipamente și aparatură medicală a 19 spitale COVID-19 și suport COVID-19, în valoare de 26.082.544 euro.

De asemenea, el precizează că a lansat ghidul "Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale". Se promit 50 de milioane euro pentru creșterea siguranței pacienților în spital, spitalele publice de fază I, II și suport COVID-19 putând depune, din 19 martie, proiecte pentru achiziția de sisteme de detectare a incendiilor și a concentrației de oxigen și pentru a reabilita infrastructura electrică și de fluide medicale.

La capitolul dotări, se menționează proiectele Unității de Management a Proiectului Băncii Mondiale (UMPBM) din cadrul Ministerului Sănătății cu privire la creșterea capacității de răspuns în criza pandemică COVID-19. În primă fază, au fost achiziționate și distribuite 690 de monitoare, 86 de de stații centrale de monitorizare, 460 de ventilatoare, 460 de paturi de terapie intensivă, 1200 de injectomate, 400 de infuzomate.

În faza II de dotare pentru secțiile ATI urmează să fie achiziționate și distribuite 300 de ventilatoare noninvazive, 200 de videolaringoscoape, 100 de fibrobronboscoape, 10 aparate ECMO, 100 de paturi de terapie intensivă.

Introducerea testelor antigen rapide în farmacii, "în lucru"

Potrivit documentului, o măsură "în lucru" este introducerea testelor antigen rapide în farmacii "pentru creșterea accesibilității populației la testare, testare corectă de către personal medical, raportare corectă și eliberare a unor indicații de conduită medicală adecvate persoanelor testate".

Până acum nu se făceau testări pentru depistarea COVID.

Ce mai promite Voiculescu să facă

La capitolul planuri, ministrul Sănătății menționează un ordin de ministru aflat în transparență, promițând "acordarea de asistență spitalicească de cea mai bună calitate pacienților cu COVID-19, optimizând utilizarea resurselor disponibile".

Între măsuri:

 • creșterea cu aproximativ 200 a numărului de paturi ATI și de paturi de terapie acută cu aproximativ 350, prin includerea unor spitale care până acum au îngrijit doar pacienți non-covid și care au dotări corespunzătoare (secția ATI, serviciu de imagistică medicală, laborator, disponibilitate specialități medicale complementare pentru consultul pacientului sever cu comorbidități)
 • optimizarea fluxurilor pacienților (fluxuri pentru pacienți COVID-19 separate de fluxurile pentru pacienți non-COVID)
 • spitale nivel I, II, III în funcție de capacitate și dotări. Spre exemplu, un spital de nivel I
De asemenea, ministrul Sănătății promite asigurarea medicației specifice necesare tratamentului pacienților COVID-19 și actualizarea periodică a protocoalelor de tratament COVID-19.

Plan de acțiune diagnostic-testare:
 • Creșterea capacității de testare prin introducerea testelor rapide în farmacii și disponibilitate la medicii de familie, spitale, UPU;
 • Testarea cu teste antigen rapide în școli (conform metodologiei naționale în vigoare);
 • Asigurarea disponibilității testării PCR;
 • Elaborarea unui protocol de colaborare MTS-MS pentru desfășurarea în condiții de siguranță epidemiologică a activităților sportive;
 • Campanie de informare a populației referitoare la testarea la timp, supravegherea medicală, prezentare la medic în prezența criteriilor de agravare;
 • Program de informare a populației referitoare la evitarea automedicatiei sau a exceselor de terapie în infecția COVID-19;
 • Implementarea unui sistem de raportare a testelor rapide pentru toate unitățile medicale și a celor care urmează să devină operaționale (farmacii, medici de familie).
Ministrul a raportat și share-urile din campania "Om cu om oprim pandemia"

Un capitol separat este dedicat campanie de informare. Vlad Voiculescu vorbeste despre continuarea campaniei "Om cu om oprim pandemia", care pe lângă spoturi tv va avea o componentă în parteneriat cu Poșta Română care presupune plicuri imprimate cu titlul campaniei.

Voiculescu raportează și impactul în online al campaniei menționând că aceasta a ajuns la 12 milioane de persoane. De asemenea, el notează că au fost 196.808 de comentarii 109.450 de share-uri.

Planul campaniei:

 • Șapte spoturi video de promovare a vaccinarii (unul deja lansat, alte 6 în următoarele luni)
 • Ghid de comunicare cu privire la vaccinare pentru orașe și companii (lansare săptămâna viitoare)
 • Broșura cu întrebări și răspunsuri despre vaccinare pentru medici (implementat)
 • Broșura cu recomandări ale Comisiilor de Specialitate ale MS pentru medici de familie și populație
 • Răspunsuri live la întrebările despre vaccinare si pandemie ale populației
 • Peste 40 de mituri și dezinformări combătute prin postari pe social media (implementat)
 • Plicuri poștale tiparite cu mesajul “Om cu om, oprim pandemia", în colaborare cu Poșta RomânăCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

29307 vizualizari

 • +30 (56 voturi)    
  PNL vs Voiculescu (Joi, 25 martie 2021, 20:29)

  clement234 [utilizator]

  Ciudat cum in plina criza PNL arunca toata vina pe umerii lui V. Voiculescu, daca se intampla ceva rau este vina lui VV, daca este bun il felicitam pe Citu sau direct partidul PNL.

  Probabil s-au suparat cand VV a cerut transparenta si a dezvaluit ca Gheoghita a deschis centre doar pentru speciali si familiile si rudele lor.
  • -30 (60 voturi)    
   E total idiot, saracul! (Joi, 25 martie 2021, 20:46)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui clement234

   "La acest ultim capitol, ministrul Sănătății a raportat inclusiv numărul de comentarii și share-uri de pe Facebook.
   "
   ------------------

   E total idiot, saracul!
   • +24 (40 voturi)    
    Idioti sunt cei care cred ca se poate mai mult! (Joi, 25 martie 2021, 21:17)

    Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    In doua luni a facut cat toti ministrii PSD la un loc, care doar au furat. Omul este transparent, iar ca sa-i ceri dupa doua luni de zile ce-a facut, e o prostie amestecata cu cretinitate. PNL e plin de mafioti, ca PSD si AUR.
    Eu in locul lui Voiculescu treceam si darea in vileag a "esentialilor" din SRI si armata, plin de bani si pensii speciale, care au aranjat
    vaccinuri pentru tot neamul. Mi-e scarba de PNL, PSD, AUR si restul vechilor partide!
    • -12 (26 voturi)    
     Adica, cu subiect si predicat... (Joi, 25 martie 2021, 22:36)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     Adica, cu subiect si predicat...ce-a facut, mai Bula?
     In afara ca si-a pus oengistii consiGlieri, dandu-le primul job platit din viata lor...si ca si-a delegat toate sarcinile, inclusiv mersul la buda...ce anume a facut?
     • +9 (19 voturi)    
      consilieri onorifici vrei sa zici? (Joi, 25 martie 2021, 22:46)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Aia onorifici sunt neremunerati, fac munca patriotica. Stiu ca la voi la PSD asta e ceva de neconceput, la voi de obicei e cu remunerare fara munca, dar aia onorifici nu primesc bani de la stat.

      Cat despre ce a facut VV, uite un exemplu: https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-24555524-adrian-gheorghe-cercetator-economia-sanatatii-imperial-college-din-londra-este-noul-presedinte-casei-asigurari-sanatate.htm

      Si despre asta nu poti sa mai zici ca e fara job si adunat de pe strada ca sa manince si el o paine. Cand au facut ai tai ceva similar?
     • +13 (21 voturi)    
      A facut exact ce va doare pe voi, mafiotilor! (Joi, 25 martie 2021, 23:13)

      Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Va desfiinteaza incet, pas cu pas!
   • +19 (33 voturi)    
    Lol (Joi, 25 martie 2021, 21:27)

    krysme [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Ce inseamna sa nu gandesti mai departe. Like si share pare ceva banal.

    Dar nu e, e vb de comunicare si interactiune directa cu populatia. In acest moment Ministerul Sanatatii prin pagina sa de Facebook si prin pagina RoVaccinare comunica cu publicul.

    Urmaresc ambele pagini de vreo 2 luni si sunt super - informatie utila si bine structurata, informatie actualizata,ici si colo cate o gluma sau ceva mai iesit din cotidian dar fara a depasi cadrul medical/informativ prea tare.

    Asta nu prea vezi la institutiile statului. Mai incercase Politia Romana la un moment dat ceva dar cam atat.

    E Facebook dar e vb de locul in care se afla virtual o bucata buna din populatie. Deci da, e ceva nou, inedit, lumea chiar interactioneaza cu postarile - dashare ,like, lasa comentarii (chiar si negative,sunt bune, sunt "feedback" important ,pt ca se vede ca paginile sunt monitorizate , cand o intrebare apare mai des, la un moment dat apare o postare pe subiectul ala) . Pe scurt comunicare. Intr-o perioada in care cel putin pe facebook unii sunt infundati in fake-news pagina Min.Sanatatii si Rovaccinare chiar sunt ca 2 raze de lumina.

    In loc sa "se hahaie" unii si altii ca VV a mentionat nr de like-uri si share-uri, poate ar trebui sa ia notite?


    Observ chiar si acest articol desi prezinta realizarile , chiar impreisonante pt 3 luni fata de altii de dinainte , cumva sunt luate peste picior trantind niste comentarii aiurea ici si colo ca vai vb de share si likes �� Chiar si eu ajunsesem la concluxia ca VV freaca menta pe-acolo, dar m-am linistit un pic.

    Keep up the good work VV.
   • +9 (17 voturi)    
    pentru poporul pesedist asha o fi (Joi, 25 martie 2021, 21:33)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Daca citeai si articolul, nu doar titlul si pozele, intelegeai ca numarul de comentarii si de share-uri sunt pentru campania "Om cu om oprim pandemia" desfasurata inclusiv pe FB. Nu sunt share-rui de pe pagina lui privata.

    Si ca sa intelegi puterea FB, partidul ala prieten cu voi, hAUR, aproape exclusiv cu FB-ul, a ajuns mla 10% in alegeri.
    • +8 (10 voturi)    
     .. (Joi, 25 martie 2021, 23:28)

     ak33 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     Unde ai văzut tu pesedist sa citească un articol?
   • -1 (3 voturi)    
    Astea s singurele rezultate (Vineri, 26 martie 2021, 12:27)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Monitorizarea celorlalti. daca avea ce prezenta, spunea.
  • -10 (18 voturi)    
   Si raportul asta este facut pentru aburire (Joi, 25 martie 2021, 21:34)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui clement234

   Ce inseamna ventilator la Voiculescu ???? Inseamna o masca cu oxigen si un apara care creste procentul de oxigen in aerul inspirat ??? Sau inseamna un sistem mecanic de asistare a respiratiei ??? Pun pariu ca este prima varianta, dar un pat ATI fara respiratie asistata mecanic nu e pat de ATI practic. Lucrurile ne sunt prezentate neclar, pentru ca sunt multe minciuni spuse prin omisiune sau date incomplete. Dupa un an de zile se trezesc ca nu au paturi ATI ???? Au murit odata oamnii pe holuri in noiembrie, nu s-a achizitionat nici un pat adsevarat de ATI, cu speranta ca nu o sa mai vina un nou val al pandemiei ??? Caci asta s-a intamplat. Binenteles ca Voiculescu, in actiunile lui puerile de facebook-ist incurca multe interese mari, este normal sa fie atacat, dar in acelasi timp se pare ca-i mare pafarist !!!!
  • -12 (18 voturi)    
   era clar din prima zi (Joi, 25 martie 2021, 21:37)

   Alin Delin [utilizator] i-a raspuns lui clement234

   Ca asa va fi. Cu cine credeau securistii de la USR ca se intovarasesc? Cu alti securistii mai stilati.
   Asta e, avem un parlament ce contine esalonul 2,3 din vechiul PCR plus urmasii lor.
   Toate partidele sunt murdarite pana peste cap.
   PSD si UDMR trebuie desfiintate.
  • +7 (13 voturi)    
   Voiculescu vs. PNL (Joi, 25 martie 2021, 22:05)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui clement234

   Nu e ciudat deloc, VV a vorbit despre "masluirea" rezultatelor procentelor Corona inainte de Campania Electorala si acum inclusiv presedintele a sarit ca ars...semn ca VVoiculescu are dreptate :)))

   Deci "musamalizarea" masluirii acestor procente nu mai este posibila ....

   De ce oare populatia ignora faptele astea?
 • +27 (39 voturi)    
  PNL vrea sa-l demita pe Vlad V. si cauta nod (Joi, 25 martie 2021, 20:38)

  Kivek [utilizator]

  Vlad Voiculescu a schimbat din functie niste directori de spital care erau slugi PNL si care sifonau bani din sistemul sanitar pt partid

  asta e marea problema a PNL cu Vlad V.


  si acum ii vor cauta nod in papura pana il demit
  • -15 (35 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 25 martie 2021, 20:56)

   [anonim] i-a raspuns lui Kivek

   • +9 (25 voturi)    
    il recomanda faptul ca nu e sluga sistemului (Joi, 25 martie 2021, 21:06)

    Kivek [utilizator] i-a raspuns lui

    omul NU face parte din MAFIA care conduce sistemul sanitar. asta e tot ce il recomanda
  • +14 (20 voturi)    
   Absolut (Joi, 25 martie 2021, 21:03)

   fat.cat [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Unul dintre ei este maestrul Petrica Susca de la Cluj, sluga devotata a psd vreo suta de ani, care cand a vazut ca psd e de jena maxima pe-aici, a virat la pnl, ca sa-si asigure biznisul. De aia s-a inflamat asa zgomotos Don Emilio cand a fost dat afara Susca, fara prea multe menajamente.
   Deja se constituie o campanie serioasa de mazilire a lui Vlad Voiculescu, care a inceput cu jeluirile intepate ale lui Emil Boc, legate de centrele de vaccinare, asa-zis pe filiera cu primarii, ca el e independent si nu-i ordona nimic partidul.
 • -15 (33 voturi)    
  PR mult și cam atât (Joi, 25 martie 2021, 20:44)

  of of [utilizator]

  S-a pregătit cu o campanie de imagine????
  Tocmai au anunțat că închid iar afaceri, definitiv de data asta, pentru că nu mai au patronii rezerve să plătească chirie cu încasări zero, iar el s-a pregătit cu niște visuals galbene pe facebook, că alea albastre de dinainte nu erau bune.
  Mi-e silă. Credeam că e doar incompetent, dar nici nu-l duce capul. Sper să-l demită Cîțu la revizia din vară.
  • +8 (16 voturi)    
   Pai e ministrul sanatatii (Joi, 25 martie 2021, 22:03)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui of of

   Ce treaba are ministrul sanatatii cu afacerile care se inchid?!?

   Cat despre demitere, asta doar in visele voastre umede. Demiterea lui VV ar echivala cu iesirea USR+ de la guvernare. Ceea ce ar duce fie un guvern PNL+UDMR+AUR+Minoritati cu majoritate 50% + 2-3 parlamentari, fie o majoritate PNL+PSD cu PDS vioara intai, fie anticipate.

   Si toate aceste variante sunt pentru PNL mult mai proaste decat un ministru incomod care dejanjeaza.
 • +9 (25 voturi)    
  e greu sa fii ministrul sanatatii in Romania! (Joi, 25 martie 2021, 20:58)

  mike_the_hunter [utilizator]

  E greu sa fii ministrul sanatatii in Romania , pe vreme de pandemie. Contribuie la fondul de sanatatemai putin de 2 milioane de oameni si beneficiaza 20 de milioane ,inclusiv cei din diaspora care nu platesc nimic pe aici, nici un impozit.
  Si fachir sa fii, nu ai cum sa ai un sistem de sanatate performant caruia milioane de romani ii dau teapa!
  Vlad Voiculescu a facut destule, dar sa lase facebook, nu mai e student...e imensa pierdere de vreme.
  • +4 (8 voturi)    
   foarte corect (Vineri, 26 martie 2021, 0:00)

   fghr [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

   in capul vv ului se sparg si oalele pentru care nu este el vinovat...

   usr ul ne a invatat insa sa fim intransigenti
 • -3 (13 voturi)    
  Cîțu... (Joi, 25 martie 2021, 21:02)

  gmb72 [utilizator]

  ...se joacă si el de-a prim ministrul, in conditiile in care nu e mai prim-ministru decat a fost marioneta Dancila....
  Chiar si incapacitatea Guvernului de a decide ceva mai repede de cateva zile (!!!) dupa depasirea pragului de 6 la mie rata de infectari, demonstreaza ca acest guvern, practic nu exista. S-au asteptat de fapt, discutiile intre UDMR, PNL si USR-PLUS. Bai trigloditilor, dupa ce ati desemnat guvernul, lasati-l naiba sa faca ce l-o taia capul, nu mai negociati orice pârț pe care trebuie să-l și tragă !!! Dupa desemnarea guvernului, ala trebuie lasat sa lucreze, iar negocierile, luptele si matrapazlacurile, se muta in parlament.... Voi practic, ati dublat parlamentul la sediul Guvernului...
  Cat despre raportul lui Voiculescu, normal ca da bine- pe hartie. Limba Romana e o limba minunata si extrem de bogata in exprimari, si cea mai mare putoare din tara asta, poate demonstra PE HARTIE cat de bine si-a facut si isi face treaba, pentru ca nu-i asa, "hartia suporta orice (gogomanie)!". Sa nu uitam ca traim in tara in care la intrebarea "cat fac 2+2 ?" raspunsul corect e "cat vreti sa faca ?" - asa ca tot ce inseamna raport de activitate sau ancheta, e pur si simplu un document derizoriu....
 • +11 (17 voturi)    
  tot raul spre bine (Joi, 25 martie 2021, 21:09)

  g01an [utilizator]

  unele din lucrurile astea trebuiau comunicate mai demult. eu unul urmaresc situatia si multe dintre lucrurile astea nu le stiam. si lista este surprinzator de lunga pentru doar 3 luni de zile.

  ce m-ar interesa pe mine este si sa reformeze echipa din minister care gestioneaza chestiunile ce tin de sanatatea publica, din mers. inteleg ca prioritatea trebuie sa ramana gestionarea pandemiei, dar pe langa asta vreau sa elimine rand pe rand scursurile care baga bete in roate bunului mers al lucrurilor si care pun piedicii intrarii in sistem a unor specialisti (cunoastem toti metodele, cei care am avut mai des de-a face cu statul si alte organizatii pline de jigodii).
 • +15 (23 voturi)    
  Urmatorii la raport (Joi, 25 martie 2021, 21:18)

  t4v1 [utilizator]

  Turcan sporuri, Lucian Bode Onesti si Ciuca parole pe tabla

  Dar n-ai sa vezi, toata vina e a lui VV.
 • +10 (24 voturi)    
  ma bucur sa vad comentariile (Joi, 25 martie 2021, 22:11)

  Remarque [utilizator]

  Ma bucur sa vad ca sunt oameni care vad adevarul si il apreciaza pe Vlad Voiculescu, ca ministru si ca om impotriva sistemului.

  Este mai mult decat evident ca pnl este in campanie impotriva lui Voiculescu. Gafele lui cimpeanu la Educatie si chiar grava scurgere de informatii clasificate a lui Ciuca de la Aparare au fost trecute cu vederea de toata presa mainstream.
  Succes, Vlad!
 • +5 (15 voturi)    
  Voiculescu (Vineri, 26 martie 2021, 1:05)

  Horley [utilizator]

  Sunt plecat de cativa ani din tara,din pacate nu imi mai gasesc locul daca m-as intoarce,dar Omul asta care e acum ministru e ceea ce asteptam sa apara si oricand argumentul sa luptam pentru lucrurile in care credem.
  Domnule Voiculescu,tot respectul.
 • +6 (12 voturi)    
  E un bun inceput (Vineri, 26 martie 2021, 2:38)

  rarpet [utilizator]

  Este enorm de mult de facut dar ma bucur sa vad ca multa lume incepe sa aprecieze modul de a face a domnului Voiculescu. Un om integru.
  Trebuie sa invatam sa avem un pic de rabdare si sa-i dam timp. Rezultatele nu vin peste noapte.
  Spor la treaba!
 • -2 (4 voturi)    
  raport (Vineri, 26 martie 2021, 10:55)

  noi2013 [utilizator]

  Nimic despre haosul din spitale

  Nimic despre incendiile din spitale

  Nimic despre campanii de prevenire, viata si alimentatie sanatoasa - ca tot ii plac campaniile.....

  Nimic despre infectiile intraspitalicesti

  Nimic despre cum se comunica cu pacientii si familiile acestora - ca tot ne place comunicarea

  Nimic despre situatia bolnavilor cronici

  In schimb aparam medicii care omoara linistiti pacientii ca au urmat protocolul. Daca tot avem atatia morti si urmam protoculul pas cu pas, poate ceva nu e bine, mai schimbati protocolul.....
  • 0 (0 voturi)    
   nu ai inteles cerinta, 4! (Vineri, 26 martie 2021, 23:40)

   AM1981 [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   Pentru ca cerința a fost: Cum s-a pregătit pentru valul 3 al pandemiei MS, nu despre ce s-a făcut in general la MS.
   Probabil lista ar fi mai lunga daca asta era cerința.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by