Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni vineri dimineaţă, pentru a implementa noile restricţii decise de către Guvern, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica. El a precizat că măsurile se vor aplica începând de vineri seara şi a recomandat oamenilor să nu iasă din Bucureşti în week-end.

Coronavirus in RomaniaFoto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia
  • "Imediat după ce va fi publicată hotărârea de Guvern vom convoca CMBSU. Mâine dimineaţă va fi convocat la prima oră.
  • (...) Ştim că există în plan modificarea programului agenţilor economici, modificarea intervalului de circulaţie. Restricţiile vor intra în vigoare mâine seară şi începând cu seara de vineri vor fi aplicabile.
  • (...) Cu privire la mall-uri vom lua măsuri ca să evităm aglomeraţia. Concret, sunt deja măsuri prevăzute prin ordine succesive ale Ministerelor Sănătăţii şi Economiei cu privire la calcularea capacităţii de 7 metri pătraţi pentru o persoană în spaţiile acestea”, a afirmat prefectul.

El a mai spus că oamenii vor fi informați în mijloacele de transport despre purtarea măştii, iar "fluxul de călători va fi monitorizat în timp real": "STB a făcut eforturi pentru monitorizarea în timp real a fluxului de călători şi să se intre pe uşa din faţă, să se coboare prin spate. Vom urmări circuitele STB, Metrorex şi mall-urile, astfel încât să evităm aglomerarea”.

Întrebat despre posibile restriciţii privind ieşirea din Bucureşti, prefectul Capitalei a răspuns: "Dacă măsurile Guvernului vor fi acestea, de a restricţiona ieşirea din Bucureşti, atunci da (în timpul weekendului - n.r.). Dacă se confirmă cele pe care le-am văzut în mass-media, în week-end ar fi bine să stăm în Bucureşti”.

Prefectul Alin Stoica a făcut aceste declarații înainte de finalul ședinței de guvern, care este în desfășurare la această oră. Înaintea ședinței de guvern s-a întrunit Comitetul pentru Situații de Urgență (CNSU), care a propus noile restricții, iar acestea sunt adoptate de către Executiv.

Potrivit draftului de document consultat de de HotNews.ro, circulația va fi restricționată de la ora 20.00, față de ora 22.00, cât este acum, iar magazinele vor fi închise de la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu rata de infectare peste 4. În localitățile în care indicele depășește 7,5 aceste restricții se aplică pe toată durata săptămânii. De asemenea, va fi interzisă circulația în afara localităților unde rata de infectare depășește 3 la 1.000 de locuitori, existând doar câteva excepții.