​Noile restricții din București s-ar putea să întârzie, prefectul Capitalei, Alin Stoica, precizând că așteaptă o decizie de la guvernul care se întrunește în această după amiază pentru a lua o decizie privind noi măsuri de combatere a epidemiei de coronavirus.

Coronavirus RomaniaFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

„Nu pot confirma că va fi ședință a comitetului municipal azi, depinde de deciziile din HG, e posibil să nu avem azi restricții noi introduse", a spus prefectul.

Stoica a adăugat că din datele DSP cele mai multe infectări din București sunt la populația adultă activă.

​"Analiza DSP arată că cele mai multe infectări sunt la populația activă adultă, nu neapărat pe segmente mici de vârstă. Pe segmentul sub 10 ani sunt mai puține cazuri. Mai arată că e presiune pe sistemul sanitar, dar că mai e și o rezervă. Problema principală în zona medicală o constituie personalul, ar exista o rezervă în zona medicilor de familie pentru partea de vaccinare, să mărim fluxurile. O să colaborăm cu DSP să le oferim suport și sprijin să găsească baza materială. I-am rugat să ne trimită și o estimare, să facă un plan de resurse", a spus prefectul.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se reunește joi, când ar urma să fie decise noile restricții care vor fi impuse la nivel național, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 și de pacienți internați la ATI. Conform unor surse oficiale, sunt luate în calcul restricții pentru weekend, precum închiderea magazinelor după ora 18.00 și carantina de noapte de la ora 20.00, față de 22.00, cum este acum. Decizia CNSU trebuie adoptată și printr-o Hotărâre de Guvern. Executivul se întrunește azi la ora 17.