Prefectura Capitalei va ataca în contencios administrativ deciziile referitoare la restricţiile decise de Primăria sectorului 5, a anunțat joi dimineață prefectul Alin Stoica, potrivit news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

”La Sectorul 5, Primăria a emis dispoziţii care nu sunt legale. Aseară am solicitat Primăriei Sectorului 5 să le retragă, astăzi de dimineaţă, în faţa refuzului respectiv, o să acţionăm în instanţă. Şi o să informăm şi Primăria să ştie că dispoziţiile respective sunt suspendate”, a declarat Stoica.

El a precizat că dispoziţiile vor fi atacate în contencios administrativ.

Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a susținut, miercuri, că dispoziția pe care a dat-o privind reducerea programului unor agenți economici a cărei revocare o cere Prefectura Capitalei are la bază prevederi din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, care îi conferă atribuții referitoare la serviciile publice de interes local asigurate cetățenilor.

Decizia luată miercuri de Primăria Sectorului 5 de a limita programul magazinelor și activităților de servicii de la 07.00 dimineața până la 19.00 în timpul săptămânii și până la ora 15.00 în weekend este nelegală și, prin urmare, nu trebuie aplicată, a spus încă de miercuri prefectul Capitalei, cerând revocarea hotărârii.

Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de joi, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului 5.