Aproape 150 de oameni din Dâmbovița au reușit să încaseze ilegal de la stat 1,6 milioane de lei după ce au pretins, cu acte false, că sunt artiști afectați de pandemie. Potrivit polițiștilor, ei ar fi folosit documente falsificate pentru a solicita și primi indemnizații de la Agenția de Plăți și Inspecție Socială, în perioada noiembrie 2020 - ianuarie 2021.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița au pus în aplicare miercuri 149 de mandate de aducere, într-un dosar în care se fac cercetări pentru înșelăciune, fals și fals în declarații. Persoanele, toate din județul Dâmbovița, au fost duse la sediul poliției, pentru audieri.

Anchetatorii spun că, în perioada noiembrie 2020 - ianuarie 2021, suspecții ar fi declarat în fals că, în contextul pandemiei de COVID, activitatea artistică le-ar fi fost afectată și ar fi folosit documente falsificate pentru a solicita și primi indemnizații din partea Agenției de Plăți și Inspecție Socială. Prejudiciul cauzat este estimat la 1.600.000 de lei.