Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a postat marți seară pe Facebook mai multe fotografii printre care și una în care apar mai multe parole, respectiv de acces la o videoconferință, la un laptop, dar și la o adresă de e-mail. Fotografia cu pricina a fost ștearsă de ministru în câteva ore, în schimb ea a supraviețuit pe rețeaua de socializare după ce a fost descărcată și încărcată din nou de Ana Poenariu, de la Rise Project, și preluată de mai multe persoane. Între timp, imaginea a devenit virală.

Ciuca si paroleleFoto: Ana Poenariu Facebook

Nicolae Ciucă a postat mai multe fotografii în care relata că împreună cu colegii parlamentari din comisiile de apărare a vizitat astăzi, la Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

”Prima vizită în unități ale MApN a membrilor Comisiilor pentru apărare din Senat şi Camera Deputaților a fost într-o instituție de învățământ superior pentru a vedea care sunt valorile sistemului de formare, educare și dezvoltare a leadership-ului militar, acolo unde se pregătesc ofiţerii din cea mai numeroasă categorie de forţe a Armatei României.

Împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, le-am prezentat parlamentarilor misiunile, prioritățile și programele de înzestrare ale Armatei României – în derulare și de perspectivă”, scrie Ciucă pe Facebook alături de mai multe fotografii.

Doar că ministrul Apărării nu a împărtășit internauților doar imagini cu parlamentarii și cu ofițerii de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, ci și un whiteboard cu mai multe parole.

Între timp, poza cu parolele a fost ștearsă, dar mărturie pentru greșeala ministrului stau capturile de ecran și imaginile descărcate de pe pagina oficială a lui Nicolae Ciucă și încărcate din nou pe Facebook de Ana Poenariu de la Rise Project. Imaginile au fost distribuite de Elena Calistru de la Funcky Citizens, dar încep să devină virale.

”Ziua în care ministrul Apărării ne-a făcut hackeri pe toți.

Later edit: am scos linkul la postare pentru că fotografia cu parole a fost ștearsă”, a scris Ana Poenariu alături de imagini.

Imaginile au devenit virale, iar ministrul Apărării a devenit subiect de glumă pe Facebook.

”Dacă vreți parolele de la focoasele nucleare ale României, se găsesc pe Facebook, le dă la liber ministrul apărării”, scrie Vlad Viski, de la Asociația Mozaiq.