Programul Rabla pentru electrocasnice va avea un buget record de 75 milioane lei și va include echipamente precum mașini de spălat, frigidere, televizoare, laptop-uri și tablete, a anunțat marți ministrul Mediului. Nu au fost comunicate valorile voucherelor, însă în trecut au fost cuprinse între 200 și 500 lei. Programul ar trebui să înceapă în ultima săptămână din aprilie și să aibă peste 50.000 de beneficiari.

Electrocasnice uzateFoto: Rokas Tenys, Dreamstime.com

”Continuăm programul Rabla pentru electrocasnice. Bugetul alocat este cel mai mare de până acum: 75 milioane lei. Aplicația informatică este în fază finală și trebuie să asigure derularea optimă a procesului de înscriere și de solicitare a voucherelor. Am avut consultări tehnice și cu comercianții înscriși în program pentru a ne asigura că aplicația informatică poate fi bine integrată cu sistemele informatice și site-urile acestor comercianți și înaintea lansării programului va mai avea loc o sesiune de validare pentru ca și alți comercianți să se poată înscrie în program”, spune ministrul mediului, Tanczos Barna.

El a adăugat că sunt incluse în program și echipamentele care erau și anul trecut: frigidere, congelatoare, mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, TV-uri, laptop-uri, tablete și aparate de aer condiționat.

Când un beneficiar se înscrie în program sistemul va genera un cod de voucher și în perioada de 15 zile după ce va primi acest cod, omul se va putea prezenta la comerciant pentru a face achiziția, a mai spus ministrul.