Carantina totală în Capitală nu este o opțiune, a declarat premierul Florin Cîțu, luni, după ce Bucureștiul a ajuns la o rată de infectare de 6,22 de cazuri la mia de locuitori. Cîțu le-a transmis bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte deciziile autorităților. La rândul său, ministrul Sănătăţii a spus, legat de carantinarea Bucureştiului, că ”nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată, atât timp cât vorbim despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim despre carantinare în zilele imediat următoare”. În cursul zilei vor fi însă anuţate noi restricţii, a precizat Vlad Voiculescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 13.30 Vlad Voiculescu: Nu vorbim despre carantinare în București în zilele imediat următoare

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, referitor la carantinarea Bucureştiului, că ”nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată, atât timp cât vorbim despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim despre carantinare în zilele imediat următoare

"Nicio măsură nu poate fi exclusă nicodată, atâta timmp cât vorbim despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim despre carantinarea în zilele imediat următoare (...) Carantina nu poate fi exclusă, este cu siguranţă în discuţie odată ce s-a depăşit pragul de 6 la mie, este o discuţie pe care o avem alături de specialişti în fiecare zi”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că în ședința de la ora 13.00 de la Ministerul Sănătății se va discuta din nou cu specialiştii şi vor fi anunţate noi măsuri: ”Da, înseamnă şi restricţii. În acest moment nu vorbim despre carantinare”.

Florin Cîțu: Carantina totală în București nu este o opțiune

Întrebat de jurnaliști marți dacă "se va închide" Capitala, premierul Florin Cîțu le-a transmis bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte deciziile pe care le vor lua autoritățile.

El a spus că rata de infectare este doar unul dintre criteriile care sunt luate în calcul atunci când se decide carantinarea unei localități: "Niciodată nu s-a carantinat doar în baza ratei de infectare. Vom vorbi cu specialiștii (...). La Ministerul Sănătății va fi o ședință de la ora 13.00".

Răspunzând unei întrebări, Cîțu a afirmat că "nu este o opțiune carantina totală". El a exclus, de asemenea, varianta instituirii carantinei doar în anumite sectoare ale Bucureștiului.

În ceea ce privește școlile, premierul a spus că la acest moment acestea vor rămâne deschise.

"Am luat măsuri care dacă ar fi fost respectate nu s-ar fi ajuns aici", a adăugat Florin Cîțu.

Bucureștiul a depășit pragul critic de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, a anunțat marți prefectul Capitalei, Alin Stoica. Este cea mai mare rată de infectare atinsă în București în acest an. Cel mai mare indice - 7.04 - a fost raportat în București în 11 decembrie 2020.

Prefectul Capitalei a precizat pentru HotNews.ro că rata de infectare în București a ajuns marți la 6,22.