Meteorologii anunţă că, de marţi, de la ora 12.00, până joi dimineaţă, în toată ţară vor fi precipitaţii şi vânt puternic, iar vremea va fi deosebit de rece. Pentru 21 de judeţe a fost emisă avertizare cod galben de vânt puternic, până miercuri seară.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform meteorologilor, de marţi, de la ora 12.00, și până joi dimineaţă, la ora 20.00, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45-55 km/h. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar în special în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

De asemenea, pentru 21 de judeţe a fost emisă avertizare cod galben de vânt puternic.

În Moldova şi în nord-estul Munteniei, miercuri vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

În intervalul marți, ora 18.00 - miercuri, ora 21.00, în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă sub 100 m.