Senatoarea Diana Șoșoacă, care a condus protestul anti-restricții de sâmbătă, din Capitală, a fost amendată, a declarat luni premierul Florin Cîțu. Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că, în total, senatoarea a fost amendată cu 4.500 de lei.

Diana Sosoaca la protestFoto: Agerpres

Cîțu a spus că există și politicieni care instigă la nerespectarea legii, iar întrebat despre Diana Șoșoacă, cea care a condus protestul anti-mască din București, el a răspuns că aceasta a fost amendată.

  • "Acolo unde nu se respectă legea voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege.
  • Din păcate, avem şi parlamentari, politicieni, care instigă la nerespectarea legii. Cred că aici este o problemă morală pentru aceşti oameni, sunt parlamentari, fac legi pentru România, dar nu respectă legislaţia în vigoare.
  • Nu am o problemă cu protestele (...), dar să o facă respectând legea. Să poarte mască, este tot ceea ce le cer”, a mai afirmat premierul.

Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că, în total, senatoarea a fost amendată cu 4.500 de lei.

Câteva sute de persoane s-au adunat sâmbătă după-amiază în Piața Universității, în Piața Victoriei, în Parcul Izvor și în zona statuii Leu din Capitală pentru a protesta față de măsurile de restricție impuse în contextul pandemiei de COVID. Protestul a fost condus de senatoarea Diana Șoșoacă.

Jandarmeria a anunțat că au fost aplicate 30 de amenzi în valoare totală de 29.950 de lei atât organizatorilor, cât şi unora dintre participanţii la manifestaţii.