Circa 100 de persoane au protestat sâmbătă la Timişoara împotriva restricţiilor în contextul pandemiei. Oamenii au strigat mai multe lozinci, printre care şi la adresa primarului Dominic Fritz. Jandarmeria a dat câteva amenzi pentru nepurtarea măştii de protecţie, relatează News.ro.

Protest TimisoaraFoto: Captura video

Oamenii s-au strâns în Piaţa Victoriei din Timișoara, apoi am mers pe treptele Catedralei, unde s-au aşezat în genunchi şi au zis o rugăciune. Apoi s-au dus la Primarie.

La Primăria Timişoarei, ei au strigat: „Fritz, nu uita, Timişoara nu-i a ta!”, „Nu vă fie frică, carantina pică!”, „Fără carantină”, „Jandarmeria apară hoţia”.

Persoanele care au protestat purtau steaguri tricolore şi mai multe pancarte cu mesaje împotriva carantinei. Ei au dat foc şi la câteva măşti de protecţie.

Jandarmeria i-a amendat pe câţiva deoarece nu purtau măşti de protecţie.

Coloana de protestatari s-a dus ulterior la Prefectură unde se întruneşte CJSU Timiş, pentru a decide dacă se prelungește sau nu carantina.

Pe 8 martie, Timişoara şi localităţile periurbane Moşniţa Nouă, Giroc, Dumbrăviţa şi Ghiroda au intrat în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu Covid-19. La acel moment, în judeţul Timiş, rata de infectare cu Covid-19 era de 5,60 cazuri la mia de locuitori, în timp ce la Timişoara era 7,36.

Conform CGS, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori este, sâmbătă, de 5,99 la nivelul judeţului Timiş.