Un protest faţă de măsurile anti-Covid a avut loc sâmbătă în faţa sediului Prefecturii Galaţi, informează Agerpres. Manifestanţii, aproximativ 50 de persoane, au afişat un banner cu inscripţia „Stop vaccinării obligatorii!”, iar unii dintre ei au purtat tricouri cu inscripţia „Nu vaccinării forţate!”.

Protest GalatiFoto: Captura video

Deşi protestatarii au purtat steaguri tricolore cu însemnele AUR, iar una dintre persoanele care au organizat acţiunea este membră AUR, aceasta a ţinut să precizeze că manifestaţia de protest este apolitică, motivul manifestaţiei fiind „abuzurile statului împotriva cetăţenilor români”.

Printre cei care au vorbit la protest s-a aflat şi deputatul AUR de Galaţi Sorin Titus Muncaciu.

Potrivit acestuia, dar şi a organizatorilor protestului, acţiunea a fost îndreptată împotriva proiectului legii vaccinării, dar şi împotriva măsurilor sanitare anti-Covid, respectiv obligativitatea purtării măştii de protecţie, păstrarea distanţei fizice.

Alături de protestatari s-au aflat şi reprezentanţi ai asociaţiilor de pensionari, care au manifestat împotriva politicii guvernamentale austere legate de pensiile publice de stat.

Potrivit Jandarmeriei Galaţi, la protest au fost aplicate trei avertismente scrise, pentru nepurtarea măştii de protecţie, dar nu au fost înregistrate incidente.