Un tânăr de 18 ani a fost plasat sub control judiciar după ce a intrat într-un liceu din Cisnădie, judeţul Sibiu, şi a ameninţat o fată cu un pistol. Un profesor a sunat la 112, iar băiatul a fugit, fiind prins în scurt timp. Arma, despre care agresorul a afirmat că este un pistol de airsoft, a fost aruncată într-un râu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliția Județeană Sibiu a anunțat vineri că tânărul de 18 ani, din Cisnădie, a fost reţinut de către poliţişti, fiind cercetat pentru ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Ulterior, el a fost dus în instanță, care a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit Poliției, incidentul a avut loc miercuri dimineață, când Poliţia Cisnădie a fost sesizată telefonic de un cadru didactic al unui liceu din oraş că tânărul ar fi intrat într-una din sălile de clasă având în mână o armă aparent neletală, ameninţând o elevă. Tânărul a părăsit imediat clasa, însă la scurt timp după sesizare a fost identificat de către poliţişti şi dus la sediul Poliţiei.

Polițiștii spun că arma cu care ar fi ameninţat victima nu a fost găsită asupra tânărului, iar acesta a susținut că a aruncat-o în albia unui râu.

”Tot cu privire la armă, a declarat că era un pistol de tip airsoft cu bile din plastic. Pistolul a fost căutat în albia pârâului Valea Argintului de către poliţişti şi o grupă de pompieri din cadrul SVSU Cisnădie însă, nu a fost găsit având în vedere şi debitul mărit al pârâului ca urmare a precipitaţiilor căzute în ultima perioadă”, a mai transmis IPJ Sibiu, potrivit News.ro.